Smartfootball

Seura on päättänyt Smartfootball-valmennusmetodin jalkauttamisesta Tikkurilan Palloseuran jalkapallovalmennuksen rungoksi.

Saloun jalkapallovalmennuskeskusta johtaa Katalonian jalkapalloliiton valmennuksesta vastaava kouluttaja Albert Vinas, jonka oppilaisiin lukeutuu mm. Tottenhamissa valmentava argentiinalainen Mauricio Pochettino. Saloun jalkapallovalmennuskeskuksen soveltaman Smartfootball-metodin on kehittänyt Juan Luis Martinez Garcia, joka on vastannut mm. Real Madridin ja RCD Espanyolin valmennusmetodologiasta.

Smartfootball-metodissa keskiössä on pelaajan kognitiivisen kapasiteetin maksimoiminen. Tarkoituksena on pelissä tulevien ongelmatilanteiden toiston myötä opettaa pelaaja havainnoinnin ja vapaan tilan hahmottamisen kautta löytämään optimaaliset ratkaisuvaihtoehdot erilaisiin tilanteisiin sekä pallollisena että pallottomana ollessa. Tavoitteena on autonominen, älykäs ja ajatteleva pelaaja.

Yhteistyö Smartfootball-metodista sisältää espanjalaisten valmentajien osallistumisen Tikkurilan Palloseuran eri ikäluokkien harjoitteluun sekä seuran valmentajien kouluttamisen monivaiheisesti metodin osaajiksi. Yhteistyö Tikkurilan Palloseuran, Smartfootball-metodin ja Saloun jalkapallovalmennuskeskuksen kanssa on alkanut vuonna 2019.