Fortum Tutor

Fortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin yhdessä vuonna 2009 käynnistämä ohjelma, jonka avulla kehitetään juniorijalkapalloilun parissa toimivien valmentajien taitoja. Hankkeen tavoitteena on taata jokaiselle lapselle innostava harrastus ja osaava valmentaja.

Pähkinänkuoressa idea on tämä: lasten valmentaja saa henkilökohtaisen sparraajan, tutorin, joka auttaa häntä kehittämään omia taitojaan ja antaa hänelle välineitä valmennustyöhön.

Tutor vierailee joukkueen harjoituksissa useamman kerran kauden aikana, havainnoi harjoitustapahtumaa ja antaa valmentajalle konkreettisia keinoja sen parantamiseen. Tutor vierailee myös joukkueen ottelutapahtumissa antamassa vinkkejä ottelujohtamiseen ja työnjakoon. Tutor ei varsinaisesti valmenna lapsia, vaan hän on valmentajien valmentaja. Hänen tehtävänään on tukea valmentajia ja edistää laadukkaan valmennustoiminnan leviämistä juniorijalkapalloilussa.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat, joilla yleensä on vähiten valmennuskokemusta ja aikaa syventyä taitojensa kehittämiseen. Alle 12-vuotiaat lapset ovat myös lajin aakkosten oppimisen kannalta herkimmässä iässä.

Kaikista lapsista ei tule huippupelaajia, mutta kaikilla on oikeus kannustavaan ja innostavaan harrastusyhteisöön. Tavoitteena on, että jalkapallo on elinikäistä liikkumista edistävä harrastus, ja että lapsena saadut opit ja hyvät kokemukset kantavat pitkälle elämässä. Kuten ohjelman kummi Jyrki Heliskoski toteaa: ”Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä.”

Lue lisää Fortum Tutoroinnin sivuilta www.fortumtutor.fi.

F7

F8

F9

E10-E11

TEEMAMATERIAALIT

 


 

VINKIT JA VIDEOT
What are your Feelings

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​