"Jatkossa meidät tunnistaa muustakin kuin pelipaidan logosta" - TiPS:in valmennuspuolella edetään!

Valmennuksessa edetään!

Talvi on kääntymässä kevääseen ja sarjakauden alku lähestyy. Tikkurilan Palloseuran valmennuspuolella on tapahtunut paljon muutoksia viimeisen kuuden kuukauden aikana ja seurassa on ollut kova tahto ottaa askelia eteenpäin.

”Valmennuslinjauksen ensiversio valmistui loppuvuodesta ja nyt sitä jalkautetaan. Valmennuslinjaus yhtenäistää toimintakulttuuriamme. Jatkossa meidät toivottavasti tunnistaa muustakin kuin vain pelipaidan logosta. Tulevina vuosina harjoittelemme, pelaamme ja toimimme yhtenäisellä tavalla seurassa. Yhtenäinen valmennuslinja mahdollistaa toiminnan paremman ennustettavuuden, se vähentää sattuman määrää, ja parantaa siten seuran mahdollisuuksia arvioida ja kehittää toimintaa”, toteaa valmennuspäällikkö Toni Valido.

Valmennuslinjauksen jalkautus alkoi loppuvuodesta 2021 jolloin se esiteltiin seuran vastuuvalmentajille. Tuon jälkeen linjausta on esitelty apuvalmentajille ja toimihenkilöille. Tarkoitus on, että linjaus tulisi kaudelle 2023 virallisesti täysimääräisesti voimaan ja tänä vuonna linjaukseen tutustutaan ja siitä poimitaan asioita.

”Tarkoituksena on, että saamme valmentajilta palautetta ja sitten yhdessä pohditaan tuleeko jotain tehdä toisin. Kaikkea ei ole kuitenkaan tarkoitus koko ajan muuttaa, mutta pieniä fiksailuja voi tehdä. Asiat jotka eivät toimi, onkin syytä korjata. Näin toimitaan myös tehtaalla. Jos jokin linjaston osa ei toimi, niin se korjataan”, toteaa Valido.

Panostuksia valmentajien tukemiseen

Seurassa on pyritty viime aikoina tukemaan valmentajia yhä entistä enemmän. Vastuuvalmentajille järjestetään säännöllisiä tapaamisia, joissa sparrataan puolin ja toisin. Seuran puolelta myös molemmat valmennuspäälliköt Toni Valido ja Daniel Antman sekä seuratutor Tuomo Hammarberg ovat hypänneet kentän puolelle vierailemaan joukkueiden harjoituksissa ja peleissä ja sitä kautta antamaan tukea valmentajille. Lisäksi valmentajakoulutukset ovat lähteneet käyntiin, joista viimeisimmässä Futisvalmentajan Starttikurssilla oli ilahduttavan paljon osallistujia.

”Vastuuvalmentajapalavereissa pääsemme keskustelemaan siitä, miten joukkueissa oikeasti menee. Lisäksi nuo ovat hyviä tilaisuuksia linjauksen jalkauttamiseen. Viime kerralla valmentajat esittelivät harjoituksen, jonka oli tarkoitus pohjautua linjaukseen. On tärkeää, että saadaan seuran sisällä säännöllisesti avointa keskustelua jalkapallosta”, kertoo Valido.

FVS kurssilaiset pohtivat mistä koostuu huippuharjoitus

Talven aikana seuratutor Tuomo Hammarberg on kiertänyt tutoroimassa useampaa joukkuetta. Tuomon mukaan kentillä on aistittavissa hyvää tekemisen meininkiä: ”on otettu hyvin vastaan ja palautteesta kiitelty. Kentällä on selvästi ollut hyvä meininki!”.

Hammarbergin mukaan uuden valmennuslinjan omaksuminen saattaa viedä useamman vuoden: ”Täytyy muistaa ja olla kärsivällinen, että uuden laajan valmennuslinjan omaksuminen ottaa noin 1-3 kautta aikaa, jotta se näkyy arjen tekemisessä enemmissä määrin ja sen myötä myös tuloksissa”.

Seura on asettanut tavoitteekseen nostaa kouluttautuneiden valmentajien määrää. Tavoitteen saavuttamisen kannalta olikin hyvä merkki, että ensimmäinen Futisvalmentajan starttikurssi keräsi lähemmäs kaksikymmentä osallistujaa seuran sisältä. Uusi kurssi on suunnitteilla vielä tälle vuodelle.

Valmennuspäällikkö Valido on tyytyväinen: ”Valmentajien kehittyminen on tärkeää. Uskon että mitä enemmän valmentajamme kehittyvät, niin sitä enemmän voimme myös tukea pelaajiamme kehittymään”.

Hammarbergin mukaan nuoria valmentajien alkuja tulee myös kannustaa valmentajan polulla: ”Heitä pitää kannustaa koulutuksiin ja sen myötä ehkä myös miettimään, josko urheilutoiminnasta voisi löytyä jopa ammatti jossain vaiheessa. Etenkin lapsiurheiluvaiheessa meillä on useita lupaavia valmentajien alkuja!

Mitattua toimintaa

Toimintaa tarkastellaan jatkossa yhä tarkemmin erilaisten mittareiden kautta. Yhtenä mittarina valmentajien koulutustason lisäksi voidaan mainita maaliskuun aikana U10 – B/TB pelaajille toteutettavat kyselyt, joilla mitataan mm. pelaajien koettua kyvykkyyttä sekä koettua kehittymistä. Tavoitetasot on asetettu.

Kuva: Hannu Sainio

”Mikäli pelaajamme kokevat kyvykkyyttä ja kehittyvänsä, niin todennäköisesti he ovat siten sisäisesti motivoituneita pelureita, jotka ovat tunnollisia harjoittelijoita eikä mietinnässä ole ihan heti lajin vaihto. Toimillamme voimme vaikuttaa siihen onko meillä enemmän sisäisesti motivoituneita pelaajia. Pelaajia, joilla on itseluottamusta ja jotka kokevat osaavansa sekä kehittyvänsä. Yleensä tuollaiset pelaajat myös lopulta saavuttavat oman potentiaalinsa huipun”, toteaa Valido.

Mittareiden avulla seurassa saadaan tietoa, onko tavoitteita saavutettu. Mittarit myös antavat merkkejä siitä, jos on syytä reagoida tai muuttaa asioita toiminnassa.

Kohti sarjakautta!

Sarjakausi lähenee kovaa vauhtia! Valmennuksen johtoryhmä, johon kuuluu valmennuspäälliköt, seuratutor sekä toiminnanjohtaja järjestivät helmikuussa jäsenistölle kyselytunnin. Kyselytunnilla jäsenistö sai esittää kysymyksiä liittyen valmennuksellisiin asioihin. Seura haluaa vielä kiittää osallistuneita! Seura on aloittanut uuden toiminnanjohtajan haun Miika Mendolinin siirtyessä yritysmaailmaan TiPS:n yhteistyökumppanin Kattokeskuksen kanssa. Tuleva uusi toiminnanjohtaja ottaa myös jatkossa paikkansa valmennuksen johtoryhmästä. Hae paikkaa täältä:

https://tikkurilanpalloseura.jobilla.com/a3nig-toimminanjohtaja?locale=fi

Vihreä-paidat täyttävät taas kohta Tikkurilan kentät sarjapelien startatessa, nähdään kentillä!

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​