Lapsiurheiluvaiheen joukkueissa vauhti kiihtyy! U5-U8 Valmennuspäällikkö Danielin Antmanin mietteitä alkutaipaleelta

Marraskuussa seurassa aloitti uusi U5-U8 valmennuspäällikkö Daniel Antman. Danielille jalkapallon salat ovat tuttuja, sillä hän on kasvanut intohimoisessa jalkapalloperheessä, ja futis on tullut tutuksi niin oman peliuran kuin perheen muiden futispersoonien kautta.

Miehen oma jalkapalloura lähti Korson Palloseurasta käyntiin ja vei taitokilpailuennätyksien kautta aina Helsingin IFK:n miesten edustusjoukkueeseen. Valitettavasti jo uran alkuvaiheessa ikävät loukkaantumiset pilasivat kuitenkin lupaavan urakehityksen. Kentän puolella perheestä menestystä nyt havittelee FC Nordsjællandissa ammatikseen pelaava perheen kuopus, Oliver Antman, joka palkittiin Palloliiton Captain´s Ball-tilaisuudessa vuoden U21 pelaajana. Pienenä etukäteispaljastuksena voidaan mainita, että ensi kesäksi on seurassa suunnitteilla myös jalkapalloleiri, jolla Tanskassa ja Suomen nuorten maajoukkueessa pelaava Oliver nähtäisiin mukana.

Daniel itse on ripustanut nappulakengät seinälle, mutta on nyt opastamassa ja koulimassa Tikkurilan Palloseuran lapsiurheiluvaiheen pelureita futiksen ensiaskeleilla. Mies liittyi vihreäpaitojen U5-U8 valmennuspäälliköksi marraskuuussa. 

Tikkurilan Palloseurassa 2014-2015 syntyneet pojat sekä 2016 syntyneet tytöt ja pojat harjoittelevat Danielin oppien alaisuudessa. Keväällä futiksen aloittava ikäluokka, 2017-syntyneet, tulee myös ”Danin” alaisuuteen. Seuran tyttöjen 2014-2015 ikäluokkien toiminnasta vastaa kokenut valmentaja Tomi Eriksson. Miehet sparraavat toisiaan, jotta ikäluokkien pelaajakehitystä saadaan vietyä eteenpäin. Samoin myös Hakunilassa toimiva, seuran vuoden valmentajaksi valitun Sami Härkösen P2014-15 joukkue on Danielin tutoroinnissa.

daniel112

”Danielin saaminen mukaan seuraamme oli meille iso, tärkeä ja onnistunut rekry. Pelaajapolun alku on tärkeä vaihe futarin kehityksen kannalta. Halusimme yhteistyökykyisen, intohimoisen ja positiivisesti elämään sekä lajiin suhtautuvan persoonan, jolla on vahva lajitausta ja ymmärrys siitä mitä jalkapallossa menestymisessä tarvitaan. Daniel täytti nämä tuntomerkit ja on jo niitä vahvasti osoittanut”, toteaa Tikkurilan Palloseuran valmennuspäällikkö Toni Valido.

Lapsiurheiluvaiheen pelaajien annetaan loistaa!

Talvikaudella Danielin kaksi vanhinta ikäluokkaa harjoittelevat kolmesti viikossa, joista kaksi harjoituskertaa on Tikkurilan jalkapallohallin uusitulla tekonurmella. Kolmas harjoituskerta on Tikkurilan lämmitetyllä ulkotekonurmella. Nuorin ikäluokka, 2016 syntyneet, harjoittelevat talvikaudella molemmat harjoituksensa jalkapallohallin lämmössä. Kevään koittaessa ja auringon lämmittäessä ryhmät siirtyvät hyödyntämään seuran omaa Aktia-kenttää sekä Tikkurilan urheilupuiston tekonurmia. Seuran uudessa valmennuslinjauksessa on määritelty myös harjoitusmääräsuositukset.

”Kolme harjoituskertaa viikkoon on innokkaimmille pelaajille hyvä määrä ja tämä myös takaa sen, että kahden lajin harrastajat pääsevät mukaan vähintään kahdesti viikossa. Jotta lasten päivittäinen liikuntamääräsuositus täyttyisi, tulisi lasten olla aktiivisia harjoitusten ulkopuolellakin”, kertoo Daniel.

Jokaiselle pelaajalle on tasonsa ja intohimonsa mukaista toimintaa U5-U8 joukkueissa. Pelaajia on jokaisessa ikäluokassa tällä hetkellä noin viisikymmentä, pl. nuorimmat 2016 syntyneet, joka on vasta kasvamaan päin. Ikäluokissa harjoittelu toteutetaan tasoryhmissä, joiden välillä liikkuminen on joustavaa. Daniel suunnittelee ryhmien harjoitukset ja valmennuspäälliköt sparraavat toisiaan viikoittain harjoitusten suunnittelun parissa.

”Kausisuunnitelmaan oli helppo ottaa valmennuslinjauksesta ikäluokkakohtaisia isoja teemoja, jotka olivat omasta mielestäni sellaisia, joita tulee harjoituttaa. Tavoitteena on luoda omissa ikäluokissa mahdollisimman hyviä 1v1 pelaajia, jotka ovat kesyttäneet pallon. Harjoitukset vedetään tasoryhmissä, jolloin jokainen saa oman tasoista vastusta ja silloin myös toiminta on mielekkäämpää ja kehittävämpää, kun pelaajat saavat kokea molempia tunteita – niin onnistumisen kuin epäonnistumisen tunnetta”, Daniel Antman.

Seuran valmennuslinjaus määrittelee pitkälti joukkueiden harjoitusteemoja ja toimintatapoja. Lapsiurheiluvaiheen alkupään ikäluokkien harjoituksissa pelinomaisen harjoittelun määrä on vähintään puolet harjoitusajasta. Harjoituksissa peli on keskiössä ja esimerkiksi 1v1-tilanteita harjoitellaan puolustajaa vastaan. Harjoitusten alkuosioissa suoritustekniikoita käydään läpi ilman vastustajaa. Tärkeää on että lapset saavat harjoituksissa olla aktiivisesti mahdollisimman paljon liikkeessä, joten tötsillä jonottamiset pyritään poistamaan harjoittelusta ja toistomäärät pyritään saamaan suuriksi. Ryhmien viikonlopun harjoituskerta on lisäksi nk. ”turnauspäivä”, jolloin koko harjoitukset menee tiivistunnelmaisten pelien merkeissä.

Apuvalmentajat tärkeässä roolissa!

Apuvalmentajien, niin ulkopuolelta palkattujen kuin vapaaehtoisina toimivien isä- ja äitivalmentajien, mukana oleminen toiminnassa on tärkeä osa kokonaisuutta. Seura tarjoaa mukaan lähteville apuvalmentajille Palloliiton Futisvalmentajan Startti-koulutuksen sekä Daniel opastaa kentällä myös valmentajia toiminnassa.

”Minulla on jokaisessa harjoituksessa mukana kahdesta viiteen apuvalmentajaa. Yhteistyö on sujunut hyvin ja innokkaimmat ovat aina paikalla. Ensimmäisestä viikosta lähtien olemme pyrkineet aktivoimaan vanhempia mukaan valmentamaan ja tällä hetkellä meillä on jokaisessa ikäluokassa useita innokkaita isä- ja äitivalmentajia”, kertoo Daniel.

Seura on asettanut tavoitteekseen, että harjoitusryhmien koot pysyvät pieninä, jolloin pelaajille varmasti saadaan toistoja ja ohjausta harjoitusten aikana. Ryhmien pienien kokojen ansiosta myös aiemmin mainittua harjoittelussa jonottamista voidaan välttää. Tämän toteutukseen tarvitaan apuvalmentajia, jotka ovatkin lähteneet upeasti mukaan toimintaan. Tämän lisäksi vapaaehtoisten apuvalmentajien avulla voidaan pitää harrastamisen kulut kohtuullisina. Seuran tarjoama Futisvalmentajan Startti-koulutus järjestetään helmikuun aikana koronatilanteen sen salliessa, ja usea valmentaja onkin jo kurssille ilmoittautunut.

Nuorissa ja lapsissa on seuran tulevaisuus!

U5-U8 ikäluokkien talvi jatkuu kohti kevättä ja kesäsarjoja! Keväällä seura laittaa aluilleen aloittavan 2017-syntyneiden ikäluokkatoiminnan. Seura tulee myöhemmin julkaisemaan uuden ikäluokan aloituksesta infon. Ikäluokat 2014-2016 ottavat mukaan jatkuvasti lisää pelaajia toimintaan. Nappuloissa on seuran tulevaisuus! Tule mukaan toimintaan!

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​