TiPS jyräsi Suomen Cupin välieriin

TiPS jyräsi Suomen Cupin välieriin

 

IK Myran-TiPS 0-10 (0-1)

35´ Jenna Topra

50´ Aino Martikainen

62´ Jenna Topra

70´ Elli-Noora Kainulainen

75´ Oona Siren

77´ Joanna Tynnilä

83´ Annika Haanpää

85´ Annika Haanpää

88´ Emmi Siren

89´ Oona Siren

 

TiPS oli pelannut cupissa kolme ottelua ennen perjantaista puolivälierää. Ensin elokuussa 2019 kaatui Tapiolassa pelatussa Cupin Superkierroksen ottelussa FC Honka BSM-joukkue maalein 0-3. Tammikuun lohkovaiheessa TiPS kukisti ensin Talissa hallitsevan tuplamestarin HJK:n lukemin 1-3, ja heti perään FC KTP:n kotona maalein 13-0.

Kokkolan Kippari-hallissa pelatun ottelun ennakkoasetelma oli selvä. Naisten liigassa viime vuonna neljänneksi sijoittunut kovavireinen TiPS hallitsee peliä, ja liigasta Naisten Ykköseen viime kauden jälkeen pudonnut IK Myran puolestaan haastaa ja pyrkii yllättämään ennakkosuosikin.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa pitkään, aina 35. peliminuutille saakka. Jenna Topra päästi lopulta vierasjoukkueen piinasta ja viimeisteli tikkurilalaisille johtomaalin. Tauolle mentiin vieraiden yhden maalin johdossa.

Toinen puoliaika olikin sitten TiPSin ilotulitusta. Ensin Aino Martikainen vei TiPSin 0-2 johtoon. Varsinainen ilotulitus käynnistyi 62. minuutilla, kun Topra teki illan toisen maalinsa. Maaleja alkoi syntyä melkoisella tahdilla, sillä pelin viimeisellä puolituntisella TiPS osui peräti kahdeksan kertaa. Loppulukemat olivat 0-10. Illan maalintekijöinä Topra x2, Haanpää x2, Oona Siren x2, Martikainen, Kainulainen, Tynnilä ja Emmi Siren.

– Ensimmäistä maalia saatiin odottaa pitkään, mutta joukkue pelasi kärsivällisesti. Ottelun jo ratkettua joukkue jaksoi pelata suunnitellulla tavalla loppuun saakka, eikä ote herpaantunut. Erityisen mukavaa oli se, että maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla, totesi päävalmentaja Pauliina Miettinen voittoisan Cup-ottelun jälkeen.

Naisten Suomen Cupin välierässä TiPS kohtaa paikallisvastustaja PK-35 Vantaan. Ottelu pelataan maaliskuussa ennen liigakauden alkua. Tarkka ajankohta varmistuu lähiaikoina.

 

TiPS Kokkolassa pe 14.2.2020

Avaus:

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

6 Laura Kölhi –> 69´ 7 Anna Nurmi

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra –> 78´ 19 Neea Hassinen

11 Aino Martikainen –> 58´ 14 Nora Lehto

20 Annika Haanpää

23 Elli-Noora Kainulainen

66 Elsa Sulku

 

Vaihtopelaajat:

7 Anna Nurmi

12 Inna Vannula

14 Nora Lehto

15 Heljä Jokela

19 Neea Hassinen

77 Jenni Huttunen