TiPS nousi tasapeliin Moona Talkan maalilla

TiPS nousi tasapeliin Moona Talkan maalilla

 

JyPK-TiPS 1-1 (0-0)

73´ Emmi Manninen 1-0

90+1´ Moona Talka 1-1

 

 TiPS taisteli Naisten liigan toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa tärkeän 1-1 tasapelin Jyväskylästä. Pelin tulos yhdessä Åland Unitedin myöhemmin illalla ottaman voiton kanssa merkitsee sitä, että spekulointi muiden pelien tuloksilla tai maalieroilla vodaan nyt lopettaa. TiPS:in kannalta tilanne on harvinaisen selkeä: Pronssimitaliin vaaditaan kotivoitto liigan päätöskierroksen ottelusta.

Ottelun molemmat maalit tulivat vasta pelin loppupuolella. Ensin JyPK meni 73. minuutilla johtoon, kun Emmi Manninen viimeisteli vahvalla puskullaan keskityspallon TiPS-maaliin. Tikkurilalaisten tasoitusta saatiin odotella aina erotuomarin antamalle lisäajalle. Toisella puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Moona Talka teki erittäin tärkeän tasoitusmaalin. Tilanne synti, kun Eerika Hämäläinen teki tärkeän katkon keskiympyrän tuntumassa. Hämäläinen löysi syötöllään läpi ottelun erinomaisesti pelanneen Oona Sirenin, joka lyhyen terävän kuljetuksen jälkeen syötti pallon oikealle Emmi Sirenille. Pallo nopeasti takaisin Oona Sirenille, jonka syöttö tavoitti maalin edestä Moona Talkan, joka viimeisteli pomminvarmasti.

– Vaikka maalia ei tullutkaan monesta paikasta huolimatta, ei turhauduttu, vaan uskottiin toisiimme loppuun asti, totesi kauden kolmannen liigamaalinsa viimeistellyt hyökkääjä Moona Talka.

Kummallakin joukkueella oli pelissä paikkoja huomattavasti useampaankin maaliin. JyPK sai ensimmäisellä puoliajalla pallon kertaalleen TiPS-maalivahti Riina Isokäännän selän taakse. Erotuomari näki kuitenkin tilanteessa JyPK-hyökkääjän rikkeen, joten TiPS selvisi säikähdyksellä.

TiPS noudatti kärsivällisesti ennakkoon luotua taktiikkaa. JyPK:in tilanteet ajautuivat usein paitsioon, minkä lisäksi läpi ottelun tiiviisti joukkueena puolustanut TiPS kykeni estämään vastustajan murtavat syötöt. Ottelutapahtumien perusteella epäonnisempi oli TiPS, jolla oli pelissä ainakin puolisen tusinaa erinomaista paikkaa, joista tarkemmalla viimeistelyllä olisi saatu maaleja syntymään.

– Ottelusta tuli värikäs, ja tasaiset pelit saivat jatkoa. Me saimme kotijoukkuetta vastaan luotua enemmän maalipaikkoja. Kuitenkin JyPK teki siitä huolimatta ottelun ensimmäisen hienolla puskumaalilla. Meille hieno osoitus pelillisestä ja henkisestä osaamisesta tuli ottelun loppupuolella, kun puristimme pelin vieraissa ansaitusti tasoihin, totesi toimitsijakiellon vuoksi katsomosta käsin peliä seurannut päävalmentaja Petteri Kaijasilta.

– TiPS taisteli loppuun asti tappioasemasta huolimatta ja peliryhmitelmän muutoksilla saatiin lisää painetta vastustajan maalille. Kärsivällisen työn tuloksena enemmän kuin ansaittu tasuri. Voittokaan meille ei olisi ollut vääryys, summasi ottelussa päävalmentajana toiminut Esa Isokääntä.

Oman tasapelin jälkeen TiPS-leirissä jännitettiin myöhemmin lauantaina pelatun Åland United-HJK ottelun tulosta. Risteilyllä Ahvenanmaalla piipahtanut HJK hävisi Åland Unitedille lopulta maalien 4-2. Tappio oli jo edellisellä liigakierroksella mestaruutensa varmistaneen HJK:n ensimmäinen tämän kauden liigassa. Tuon ottelun lopputulos merkitsi tikkurilalaisten kannalta sitä, että päätöskierroksen kotipelistä tarvitaan nyt voitto ahvenanmaalaisista. Mikään muu tulos ei riitä nostamaan TiPSiä pronssimitaleille.

– Tämä oli tästä ottelusta se tulos, jonka vähintään tarvitsimme. Näin mitali on vielä omissa käsissä, voitto ensi viikon kotiottelusta riittää siihen. Aloitimme huolellisen valmistautumisen siihen jo heti ottelun jälkeen, pohti Kaijasilta JyPK-pelin jälkeen.

Naisten Liigan päätöskierroksen ottelu TiPS-Åland United Tikkurilan tekonurmella sunnuntaina 20.10. klo 14.00.

 

TiPS avaus 12.10.:

1 Riina Isokääntä

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta –> 84´ Neea Hassinen

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra

11 Aino Martikainen –> 70´ Laura Kölhi

14 Nora Lehto

23 Elli-Noora Kainulainen –> 66´ Moona Talka

 

Vaihtopelaajat

6 Laura Kölhi

17 Moona Talka

18 Waranya Chaimuk

19 Neea Hassinen

20 Laura Narinen