Nora Lehto huimassa vireessä JyPK-tasapelissä

 Nora Lehto huimassa vireessä JyPK-tasapelissä

 

TiPS-JyPK 4-4 (1-2)

37´Henna-Riikka Honkanen 0-1

42´ Tiina Tiainen 0-2

43´ Elli-Noora Kainulainen 1-2

50´ Nora Lehto 2-2

58´ Nora Lehto 3-2

64´ Nora Lehto 4-2

69´ Henna-Riikka Honkanen 4-3

88´ Tiina Tiainen 4-4

 

TiPS ja JyPK tasasivat tänään pisteet mukavan kesäisellä Tikkurilan nurmella. Ottelu ei ollut varsinaisesti kummankaan joukkueen valmentajien mieleen, sillä maaleja syntyi molempiin päihin neljä. JyPK oli pelissä odotetun vahva ja pystyi etenkin ensimmäisellä puoliajalla tekemään voimakkaalla prässillään kotijoukkueen pelin rakentelun hankalaksi.

JyPK teki kaksi ensimmäistä maalia, joten pelin alku oli TiPS:in näkökulmasta katsottuna pahin mahdollinen. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan se kehitti välittömästi jyväskyläläisten 2-0 johtomaalin jälkeen sellaisen kaksikymmenminuuttisen, ettei moista ole usein Tikkurilassa nähty. Ensin Elli-Noora Kainulainen kavensi ensimmäisellä liigamaalillaan. Maalin syntyä edelsi Ronja Isokäännän pitkä keskityspallo, joka pomppasi hankalasti jyväskyläläispuolustajan jaloissa. Kirppu haistoi tilaisuutensa ja viimeisteli hallitusti. Tauolle mentiin tilanteessa 1-2.

Tikkurilalaisten pukukopissa oli tauon aikana keitetty jonkinlaista käärmekeittoa, sillä kotijoukkue tuli toiselle puoliajalle todella vahvasti. Ensin 50. peliminuutilla Aino Martikainen haastoi boksin sisällä JyPK-puolustajan ja syötti matalan keskityksen maalin edustalle alustaen näin Nora Lehdon päivän ensimmäisen osuman. Jonkin ajan kuluttua Lehto teki lähes identtisen maalin, mutta tällä kerta syöttö tuli vasemmasta laidasta Elli-Noora Kainulaisen vahvan nousun ja oivaltavan syötön seurauksena. Päivän kolmanteen maaliin Lehto ei enää sitten apuja tarvinnutkaan. Maali syntyi, kun Lehto ryösti pallon JyPK-puolustajalta ja viimeisteli etukulmasta sisään ohi tilanteessa voimattoman JyPK-maalivahti Pauliina Tähtisen.

– Peli oli aaltoilevaa. Voidaan olla tyytyväisiä siihen että saatiin tehtyä 4 maalia, mutta pelissä olisi ollut paljon parannetavaa. Peliä on vaikea voittaa jos omissa soi neljä kertaa. Tietenkin tasapeli tuntuu pahalta hyvän nousun jälkeen 0-2 tilanteesta. Omaan peliin olen ainakin toisen puoliajan osalta tyytyväinen, mutta aina on toki parannettavaa, pohti hattutempun tehnyt Nora Lehto ottelun tauottua.

Jos TiPS osoittikin 0-2 tappioasemassa vahvuuttaan nousemalla takaa ohi, ei ottelun loppu tästä eteenpäin enää ollutkaan niin vahvaa suorittamista. JyPK onnistui vielä kahdesti maalinteossa, joten tasapeli 4-4- lienee oikeutettu lopputulos.

– Peli on ainakin yleisöystävällinen, yhteensä 8 maalia. Voimme olla tyytyväisiä siihen, että nousimme 0-2 tappioasemasta johtoon, mutta totta kai jos menettää voiton kahden maalin johtoasemasta niin tulee tasurista haikea fiilis. Kirpun eka liigamaali ja Noran hattutemppu olivat totta kai mannaa. Joukkueena pitää kuitenkin paneutua puolustuspelaamiseen enemmän ensi viikolla seuraavaa matsia ajatellen. TiPS on nyt pelannut 8 tappiotonta ottelua putkeen, joten tästä on hyvä jatkaa, totesi päävalmentaja Petteri Kaijasilta iltapäivän pelin jälkeen.

 

TiPS avaus la 17.8.:

1 Riina Isokääntä

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta

8 Eerika Hämäläinen

11 Aino Martikainen

14 Nora Lehto

17 Moona Talka –> 87´ Heljä Jokela

23 Elli-Noora Kainulainen –> 74´ Laura Kölhi

 

Vaihtopelaajat

6 Laura Kölhi

13 Melanie Azodo

15 Heljä Jokela

16 Henriikka Mäkelä

18 Waranya Chaimuk