Roosa Ariyon hattutemppu takasi pisteet TiPSille

Roosa Ariyon hattutemppu takasi pisteet TiPSille

ONS-TiPS 2-3 (1-1)

7’ Roosa Ariyo

51’ Roosa Ariyo

62’ Roosa Ariyo

.

TiPS haki eilen Oulusta huipputärkeän vierasvoiton kukistaessaan ONS:in maalein 2-3.

Päivän ehdoton kuningatar oli TiPS-hyökkääjä Roosa Ariyo, joka teki kaikki vierasjoukkueen maalit. Hattutemppu oli samalla koko TiPS naisten nykyisen kaksivuotisen liigataipaleen ensimmäisen.  Ottelu oli Ariyon tämän kauden viimeinen tikkurilalaispaidassa, sillä Roosa lähtee seuraavaksi jalkapallostipendin turvin takaisin Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja pelaamaan jalkapalloa.  Joukkueeseen talvikaudella mukaan liittynyt Ariyo ehti pelata liigassa 489 minuuttia joiden aikana syntyi 6 maalia. Pelaaja tarvitsi siis vain n. 81,5 minuuttia yhteen maaliin. Kova näyttö osaamisesta.

–  TiPS:issä pelaaminen maistui todella hyvältä. Tykkäsin valmennuksesta ja joukkuekavereista kovasti. Hyvän joukkuehengen ansiosta on ollut mukava tulla treeneihin joka päivä. Lähden nyt takaisin Yhdysvaltoihin jatkamaan opiskelua University of Bridgeportissa Connecticutissa. Menen sinne lukemaan maisterin tutkintoa aiheesta Technology Management. Koulun joukkue voitti vuonna 2018 yliopistosarja NCAA:n II-divisioonan mestaruuden, toteaa hattutempun tehnyt Ariyo tulevan vuoden opiskelu- ja jalkapallosuunnitelmistaan.

TiPS jatkaa Naisten liigan sarjataulukossa kolmantena. Sarjan kärjessä porhaltaa edelleen HJK, mutta sen kaula toisena oleviin FC Honkaan ja TiPS:iin kaventui kahdella pisteellä Klubin jäätyä eilen tasapeliin JyPK:iä vastaan.

– ONS-ottelu oli odotetusti tiukka vieraspeli meille. Alussa tahti eteni hyvin TiPS komennossa, mutta ensimmäisen puoliajan toinen puolisko mentiin ONSsin vahvan otteen mukana. ONS pelasi vahvasti keskialueella prässäten ja kärjessä oli kaksi kovaa ulkomaalaisvahvistusta tuomassa puolustukselle tasaisesti töitä. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet janosivat voittoa, mutta maalipaikoissa TiPS oli tällä kertaa maalin edellä. Vahva esitys myös kotijoukkueelta edelliseen kohtaamiseen verrattuna. Tuloksena ottelu oli sitä mitä haimme ja kolme vierasmaalia lämmittää mieltä kyllä. Meiltä Roosa Ariyo nousi isoon rooliin ja vei joukkueen kolme kertaa johtoon hattutempullaan. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kotiotteluun, summasi TiPS-päävalmentaja Petteri Kaijasilta eilisen iltapäivän pelin tapahtumat.

TiPS kohtaa seuraavaksi kotiottelussa jyväskyläläisen JyPK:in. Peli pelataan la 17.8. Tikkurilan urheilupuistossa.

.

TiPS avaus la 10.8.:

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta –> 70´ Aino Martikainen

8 Eerika Hämäläinen

9 Roosa Ariyo

10 Jenna Topra –> 87´ Laura Kölhi

14 Nora Lehto

16 Henriikka Mäkelä

23 Elli-Noora Kainulainen –> 62´ Moona Talka

.

Vaihtopelaajat

1 Riina Isokääntä

6 Laura Kölhi

11 Aino Martikainen

15 Heljä Jokela

17 Moona Talka