Neljä tehtyä maalia vieraissa ei jätä selittelyille sijaa

Neljä tehtyä maalia vieraissa ei jätä selittelyille sijaa

Ilves-TiPS 0-4 (0-2)

16’  Lehto

36’ Topra

77’ Ariyo

88’ Martikainen

TiPS möyhensi Tampereen Ilveksen lauantaina Tammelan stadionilla pelatussa Naisten liigan ottelussa. Helteisessä säässä pelatussa ottelussa tikkurilalaiset tekivät kaksi maalia kummallakin puoliajalla, eikä tamperelaisilla ollut oikeastaan pelin missään vaiheessa mahdollisuutta kunnolla haastaa vieraitaan.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi kun Ronja Isokääntä laukoi kahdestakymmenestä metristä, eikä Ilves-maalivahti Annika Laihanen kyennyt koppaamaan palloa haltuunsa. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Nora Lehto, joka tuikkasi pallon läheltä sisään. TiPS:in toinen maali syntyi tikkurilalaisten pallonhallinnan jälkeen. Oona Siren syötti Linda Kaijasillalle, joka nosti pallon rangaistusalueen sisälle kohti Jenna Topraa. Topra harhautti Ilves-puolustajan ja pisti pallon ohi vastaan tulleen Laihasen.

Toisella puoliajalla pelin luonne säilyi samanlaisena. TiPS hallitsi ottelua. Kun peliä oli pelattu lähes 80 minuuttia, nosti Ronja Isokääntä pallon rangaistusalueen tuntumassa kytänneelle Roosa Ariyolle. Hyvä haltuunotto, muutama terävä askel kohti maalia ja laukaus. Ensimmäisen vedon Ilves-maalivahti Laihanen torjui, mutta paluupallo upposi vastustamattomasti verkon perälle. Pelin viimeinen maali syntyi aivan lopussa, kun Laura Kölhi voitti kaksinkamppailun hyökkäysalueella ja vapautti hyvin pystyyn juosseen Ariyon rangaistusalueen sisälle. Ariyo jakoi pallon keskelle oikea-aikaisesti tilanteeseen nousseelle Aino Martikaiselle, joka sijoitti pallon maaliin.

– Positiivinen trendi pelaamisessamme jatkuu. Peli oli vapautunutta ja monipuolista hyökkäyssuuntaan. Pelin rakentelu eteni suuren osan ottelua hyvin ja haastoimme Ilveksen puolustuslinjaa niin laidoilta kuin keskeltäkin tuloksekkaasti. Vierasottelussa neljä maalia on erinomainen suoritus, totesi TiPS-päävalmentaja Petteri Kaijasilta pelin jälkeen.

TiPS:in ottelutahti jatkuu kovana. Seuraava peli onkin taas Naisten Suomen Cupia. TiPS matkustaa Tapiolaan la 3.8., missä vastaan asettuu Naisten Suomen Cupin kierroksella emäntäjoukkue FC Honka TBSM. Peli pelataan Tapiolan urheilupuiston tekonurmella klo 17.00 alkaen.

.

.

TiPS avaus la 27.7.:

1 Riina Isokääntä

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra

14 Nora Lehto –> 77´ Aino Martikainen

17 Moona Talka –> 61´ Roosa Ariyo

23 Elli-Noora Kainulainen –> 70´ Laura Kölhi

Vaihtopelaajat:

6 Laura Kölhi

9 Roosa Ariyo

11 Aino Martikainen

15 Heljä Jokela

16 Henriikka Mäkelä