TiPS joutui tyytymään tasapeliin Honkaa vastaan

TiPS joutui tyytymään tasapeliin Honkaa vastaan

Honka-TiPS 1-1 (0-1)

29´ Nora Lehto 0-1

65´ Tia Painilainen 1-1

TiPS lähti sarjakolmosena haastamaan edellään olevaa FC Honkaa Tapiolan urheilupuiston nurmella pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Joukkueiden välinen historia Naisten liigassa oli ennen ottelua karu. Historian aikana joukkueet ovat kohdanneet liigassa kolmetoista kertaa. Hongalla on kasassa kaksitoista voittoa, ja vain kerran TiPS on vienyt pisteet.

Tasapaksun ensimmäisen puoliajan ainoan maalin teki TiPS. Noin puolen tunnin kohdalla joukkue lähti alakerrasta syöttöketjulla. Oona Siren nousi lopulta vahvalla kuljetuksella vastustajan kenttäpuoliskolle ja laittoi oikea-aikaisen pystysyötön Nora Lehdolle rangaistusalueen rajalle. Nora lehdon varma viimeistely, minkä seurauksena vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Kerrassaan upea taidonnäyte kaksikolta Oona Siren-Nora Lehto.

Vaikka TiPS:illä oli toisella puoliajalla omat paikkansa, hallitsi Honka kuitenkin kokonaisuutena toista puoliaikaa. TiPS ei kyennyt vastaamaan kotijoukkueen pelaamiseen, ja Honka saikin puoliajan aikana useita hyökkäysaihioita aikaiseksi.  Paikkoja oli useampaankin maaliin. TiPS-puolustus, maalivahti ja eritoten espoolaisten heikko viimeistely piti tilanteen kuitenkin tasoissa. Hongan tasoitus syntyi 65. minuutin kohdalla, kun Aino Vuorinen purjehti läpi TiPS-keskikentän, laukoi vaarallisesti kohti maalia, jonka jälkeen maalivahdin torjumaan irtopalloon ehti lopulta ensimmäisenä Tiia Painilainen. Tilanne 1-1. TiPS:ille lopulta  kotiin viemisinä kuitenkin tärkeä vierastasapeli. Enempäänkin oli kuitenkin mahdollisuus.

TiPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.7. Tuolloin Tikkurilaan saapuu IK Myran. Yle Areena näyttä. pelin suorana, YLETV2 jälkilähetyksenä.

TiPS avaus:

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra

11 Aino Martikainen –> 46´ Laura Kölhi

14 Nora Lehto

16 Henriikka Mäkelä

17 Moona Talka –> 70´ Elli-Noora Kaunilainen

.

Vaihtopelaajat

1 Riina Isokääntä

6 Laura Kölhi

9 Roosa Ariyo

13 Melanie Azodo

18 Waranya Chaimuk

23 Elli-Noora Kainulainen