TiPS joutui tyytymään tasapeliin HJK:ta vastaan

TiPS joutui tyytymään tasapeliin HJK:ta vastaan

TiPS-HJK 1-1 (0-1)

35´ Jutta Rantala 0-1

68´ Joanna Tynnilä 1-1

TiPS-HJK pelin maalit voit katsoa Urheiluruudusta https://areena.yle.fi/1-4595348

Naisten liigaa vakuuttavasti hallinnut HJK saapui eilen Tikkurilaan Naisten Liigan 11. kierroksen ottelussa.  Vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua oli kauniissa kesäkuun illassa seuraamassa tikkurilalaisten tämän kauden tähänastinen yleisöennätys eli 308 katsojaa. Hieno futisilta kaiken kaikkiaan.

Ottelun alku oli HJK:n hallintaa. Klubi oli odotetun vahva ensimmäisen noin 25 minuutin ajan. Rauhallista ja hallittua pallonhallintaa, tilanteiden määrätietoista hakemista ja kiireetöntä suunnitelmallista pelaamista. Ensimmäisen puoliajan edetessä pidemmälle, alkoi kotijoukkue TiPS kuitenkin saada juonesta kiinni ja pelin kuva tasoittui. Tiksissä ei kuitenkaan kuvia kumarrella. TiPS osoittikin eilisessä ottelussa kykenevänsä haastamaan Suomalaisen naisfutiksen tämänhetkisen kiistattoman ykkösen.

Puolittaisia maalipaikkoja syntyi molempiin päihin, mutta kuitenkin ilman kummoisempaa tulosta. Vahvalla itseluottamuksella pelaava TiPS kykeni vahvan puolustus- ja keskikenttäpelaamisen ansiosta estämään HJK:n pahimmat lähentelyt.

Kotijoukkue TiPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo pelin kymmenennellä minuutilla, kun Nora Lehto joutui jättämään pelikentän huonovointisuuden vuoksi. Tilalle vaihdettiin Heljä Jokela.

Pelin ensimmäisen maalin teki lopulta vierasjoukkue. HJK:n johtomaali syntyi, kun Tessa Auvinen pääsi antamaan oikealta laidalta matalan syötön rangaistuspilkun tietämille, missä alati vaarallinen Jutta Rantala oli jäänyt vapaaksi, ja viimeisteli hallitusti vieraat 0-1 johtoon kauden kymmenennellä maalillaan.  

– Ottelu oli kärkikamppailuksi aika odotusten mukainen. Peilasi hyvin jo joukkueiden ensimmäistä tasaista kohtaamista. Klubi tuli otteluun hyvin ja kontrolloi palloa ensimmäiset noin 20 minuuttia, jonka jälkeen vihreät vyöryivät peliin mukaan. HJK ei varsinaisille hyville maalipaikoille juurikaan päässyt, mutta onnistui tekemään epäonnekkaan TiPS purkuyrityksen jälkeen maalinedusta tilanteessa 1-0 osuman. Tämän jälkeen pääasiassa hyvistä maalitilanteista vastasi TIPS, totesi TiPS-päävalmentaja Petteri Kaijasilta ottelun jälkeen.

TiPS:in nuori joukkue osoitti pelissä henkistä vahvuuttaan ja yhtenäisyyttään. Klubin johtomaalin jälkeen joukkue ei hätkähtänyt takaa-ajoasemaa, vaan jatkoi omaa pelaamistaan suunnitelman mukaisesti. Erityisesti joukkueen kypsyyttä osoitti se, ettei joukkue häkeltynyt, vaikka ensimmäisellä puoliajalla selvältä maalilta vaikuttanut Linda Kaijasillan kaukolaukaus jäi hyväksymättä maaliksi. Katsomoon näytti vahvasti siltä, että pallo ylitti maaliviivan, ja kierteen ansiosta palasi pompusta takaisin kentälle. Tauolle mentiin kuitenkin klubittarien johdossa.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin oli ensimmäisellä jääty. TiPS hallitsi peliä, minkä lisäksi tikkurilalaisten fyysinen vahvuus kamppailutilanteissa vaikutti myös turhauttavan muutamia HJK-pelaajia. Rikkeitä tuli runsaasti, niistä suuri osa TiPS.in hyväksi vihellettyjä vapareita. TiPS-tasoitus syntyi lopulta kulmapotkusta, kun Joanna Tynnilän veto meni suoraan maaliin yli HJK-vahti Anna Koivusen.

Tikkurilalaisten loppuiltaa helpotti merkittävästi Ashley Riefnerin käsittämättömän epäammattimainen virhe vain pari minuuttia maalin jälkeen. Riefner kopautti TiPS-pelaajaa jaloille keskiviivan tuntumassa täysin vaarattomassa tilanteessa, jossa hän oli jäänyt kakkoseksi kamppailutilanteessa. Kun Riefnerillä alla oli allaan jo aivan toisen puoliajan alussa saatu varoitus, tarkoitti toinen keltainen samalla ulosajoa.

HJK säästeli vaihtojaan varsin myöhään, ja aloittikin vaihdot vasta 69. minuutin kohdalla. Kaikki kolme vaihtoa tuli käytettyä, kun vierasjoukkue haki kentälle voimaa laittamalla Essi Sainion, Maari Rothin ja aivan viime minuuteiksi myös Elina Myllymäen. Vajaalla pelaten ei kuitenkaan yleensä pärjätä.

Pelin viimeisillä minuuteilla nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Jokelan tilalle 86. minuutilla vaihdettu Waranya Chaimuk loukkasi ikävän näköisesti polvensa, ja jouduttiin ottamaan vaihtoon vain kolme minuuttia kentällä oltuaan. Tilanne menikin mielenkiintoiseksi, sillä tikkurilalaisten vaihtopenkillä oli tässä vaiheessa enää toinen maalivahti Henriikka Mäkelä. Huollolle tulikin kiirettä, sillä tämä tarkoitti nopeaa vihreän pelipaidan tuunaamista. Tikkurilalaisten huoltajat tuunasivatkin nopeasti ”Hempalle” numerolla 16 varustetun vihreän pelipaidan. Vihreä nuttu ylle ja ei kun kentälle vaan.

– Suunnitellusti vaihdoimme hieman rohkeampaan prässipeliin ja saimme HJK:n pelin rakentelun vaikeuksiin, pelin kontrolli siirtyikin vihreille ja vyörytimme useita vaarallisia hyökkäyksiä ja loimme maukkaita vetopaikkoja kohti HJK maalia. Tasoitus sitten tällä kertaa tuli kulmapotkusta, jonka Joanna veti taidokkaasti suoraan maaliin. Paine saatiin pysymään HJK:n päädyssä suurelta osin tokalla puoliajalla ja ottelu päättyi tällä kertaa tasapeliin. Klubi selvitti lopussa yhden pelaajaan vajaallakin luodut tilanteet hyvin puolustaen, mutta kieltämättä jäi kyllä harmittamaan ottelutapahtumiin peilaten, että jouduimme tyytymään pisteeseen, totesi Petteri Kaijasilta pelin toisen puoliajan tapahtumista.

Lopputulos eilen siis 1-1. Ilahduttavan runsaslukuisessa tikkurilalaiskatsomossa vallitsi pelin jälkeen kahdenlaista tunnelmaa: Toiset kokivat kotijoukkueen riistäneen pisteitä nimekkäiltä vierailijoilta, kun taas osa katsoi HJK:n riistäneen kaksi pistettä tikkurilalaisilta. Näkemyksiä on vähintään kahdenlaisia, mutta fakta on kuitenkin se, että TiPS otti ennen kesätaukoaan tärkeän tasapelin. TiPS on nyt pelannut 11 peliä, niistä koossa 17 pistettä, ja sijoitus on sarjakolmonen.

– Tästä on hyvä jatkaa pienen kesätauon jälkeen. Iso kiitos hienolle yleisömäärälle miellyttävän ottelutapahtuman luomisessa, kiitti päävalmentaja Kaijasilta ilahduttavan runsaslukuista yleisöä.

TiPS pelaa seuraavan kerran vasta 5.7. vieraspelissä Honkaa vastaan. Seuraava kotipeli pelataan Tikkurilassa 13.7. Tuolloin vieraaksi saapuu IK Myran.

.

TiPS avaus:

1 Riina Isokääntä

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

7 Linda Kaijasilta

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra

11 Aino Martikainen

14 Nora Lehto –> 10´ Heljä Jokela –> 86´ Waranya Chaimuk –> 89´ Henriikka Mäkelä

17 Moona Talka

.

Vaihtopelaajat

9 Roosa Ariyo

15 Heljä Jokela

16 Henriikka Mäkelä

18 Waranya Chaimuk