TiPS ei jättänyt selittelylle sijaa – ONS kaatui 3-0

TiPS ei jättänyt selittelylle sijaa – ONS kaatui 3-0

3´ Jenna Topra

59´ Moona Talka

76´ Nora Lehto

TiPS voitti lauantaina 11.5. pelatussa Naisten Liigan ottelussa oululaisen ONS:in selvin lukemin 3-0. Peli ei jättänyt mitään epäselvyyttä siitä, kumpi joukkue oli eilen vahvempi, sillä kotijoukkue piti pelin hallinnassa heti avausminuuteista alkaen. ONS pystyi pelin kuluessa toki luomaan muutamia paikkoja ja sai myös joitain kulmapotkuja, mutta todelliset vaaranpaikat puuttuivat.

TiPS:in maalit jakautuivat kolmelle eri pelaajalle. Päivän ensimmäisen maalin teki Jenna Topra jo pelin 3. minuutilla. Maali syntyi, kun Nora Lehto riisti puolustajalta maalivahdin tälle antaman lyhyen avauksen, ja siirsi pallon Oona Sirenille. Siren kuljetti pallon rangaistusalueen sisälle, ja syötti keskelle Topralle, jolla oli lopulta helppo työ siirtää pallo maaliin.

Toista maalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle. Topra riisti pallon vastustajalta tikkurilalaisten kenttäpuoliskolla, palloon ehti ensimmäisenä Oona Siren, joka lopulta syötti Moona Talkan läpiajoon. Talka viimeisteli rauhallisesti ohi vastaan tullen oululaismaalivahdin.

Päivän viimeisessä maalissa vahvan pelin pelannut Topra riisti pallon vastustajalta ja vapautti Nora Lehdon läpiajoon. Tyrmäävä 3-0 voitto kotijoukkueelle.

Vaikka TiPS oli kautta ottelun hallitseva osapuoli, jätti peli vielä toivomisen varaakin. Maalipaikkoja syntyi nimittäin siihen tahtiin, että tulostaululla olisi huolellisemmalla viimeistelyllä saattanut olla aivan toisenlaiset lukemat. Nyt lopputulos siis 3-0, mikä tietenkin takasi kotijoukkueelle tärkeimmän eli 3 pistettä. TiPS on nyt Naisten liigan sarjataulukossa kolmannella sijalla. Koossa on 13 pistettä ja eroa sarjakakkosen Honkaan vain 3 pistettä.

– Ehjä peli vihreiltä, oltiin alusta asti askeleen oululaisia edellä, ja prässipelimme toi pelin aikana paljon vaikeuksia vastustajan pelin rakentelulle. Erittäin tyytyväinen olen siihen, että loimme suuren määrän maalipaikkoja ottelun aikana, ja vielä leveällä rintamalla. Kun kolme maalia tekee ottelussa vastustajan verkkoon ja samalla pitää nollan omissa, niin täytyy olla tyytyväinen. Parannettavia asioita on vielä paljon, mutta joukkuepelaaminen näyttää jo nyt hyvältä, totesi TiPS:in päävalmentaja Petteri Kaijasilta pelin jälkeen.

Ensi lauantaina TiPS suuntaa Keski-Suomeen, missä se kohtaa Harjun stadionilla JyPK:in.

Katso ottelu TiPS TV:stä:

Maalikooste TiPS-ONS 3-0 (1-0) https://youtu.be/lY5Ndkmwc0E

TiPS-ONS 1. puoliaika https://youtu.be/BZayEPzXoSk

TiPS-ONS 2. puoliaika https://youtu.be/6FDDyS6ccnY

.

TiPS avauskokoonpano:

1 Riina Isokääntä

2 Emmi Siren

3 Joanna Tynnilä

4 Oona Siren

5 Ronja Isokääntä

6 Laura Kölhi–> 67´ Elli-Noora Kainulainen

7 Linda Kaijasilta

8 Eerika Hämäläinen

10 Jenna Topra

14 Nora Lehto –> 90´Waranya Chaimuk

17 Moona Talka –> 84´ Aino Martikainen

Vaihtopelaajat:

9 Roosa Ariyo

11 Aino Martikainen

15 Heljä Jokela

16 Henriikka Mäkelä

18 Waranya Chaimuk

23 Elli-Noora Kainulainen

(kuva Jari Mäensivu)

(kuva Jari Mäensivu)