TiPS voittoputkessa – Päävalmentaja Kaijasilta: Peli kehittyy koko ajan

TiPS voittoputkessa – Päävalmentaja Kaijasilta: Peli kehittyy koko ajan

TiPS-Ilves 1-0 (1-0)

32´ Lehto 1-0

TiPS otti lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa Naisten Liigassa, kun se kukisti kotikentällään Ilveksen. Koleassa säässä ja valitettavan harvalukuisen katsojamäärän edessä pelattu ottelu sujui pääosin kotijoukkueen komennossa.

Ottelun ensimmäiset minuutit pelattiin kuitenkin hienoisessa Ilves-painostuksessa. Pallo pysyi tikkurilalaisten kenttäpuoliskolla, ja viidennen peliminuutin kohdalla Ilveksen Jenni Kantanen jakoikin vasemmasta laidasta maukkaan pallon TiPS-maalin edustalle, mutta maalivahti Riina Isokääntä peitti hyvin tilanteen. Torjunnan jälkeen pallo ajautui lopulta boksin rajan tuntumaan Tuuli Enkkilälle, joka tälläsi pallon puolisen metriä maalin yli. Kahdeksannella minuutilla Isokääntö torjui Jenna Kantasen kaukolaukauksen varmistellen  yläriman yli. Tilanteesta syntyneen vierasjoukkueen kulmapotkun jälkeen TiPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Emmi Siren vapautti oivaltavalla syötöllään Jenna Topran. Ilves-puolustaja onnistui kuitenkin hidastamaan Topran karkaamista vetämällä tätä selvästi kädestä. Topran laukaus suuntautuikin siten lopulta maalivahti Annika Laihasen syliin.

Ottelun 17. minuutilla Nora Lehdon oikealta laidalta antama matala syöttö tavoitti maalivahdin alueen rajalta Rosa Ariyon, joka ei kuitenkaan aivan saanut palloa haltuun ja maalin perukoille. Pian tämän jälkeen TiPS lähti taas yhteen nopeista vastahyökkäyksistään. Jälleen noustiin oikealta, ja Nora Lehto jakoi matalaa palloa rangaistuspilkulle. Roosa Ariyo tälläsi kuitenkin suoraan päin Ilves-vahti Laihasta. TiPS:in Roosa Ariyolla olikin pelin ensimmäisellä puoliajalla muutama maukas maalipaikka, mutta maali jäi kuitenkin tällä kaudella aiemmin jo kahdesti osuneella hyökkääjällä syntymättä.

23. minuutilla Ilves sai kulmapotkun, jonka antoi totutusti Pipsa Saarilahti. Ilves-hyökkääjän volley suuntautui kuitenkin selväsi maalin ohi.

Ottelun ainoa maali syntyi ensimmäisellä puoliajalla, kun Ilveksen boksissa pomppinut pallo tavoitti 32. minuutilla erinomaisen alkukauden pelanneen Nora Lehdon, joka viimeisteli vasurillaan puolivolleystä rangaistuspilkun kohdalta.

Vaikka maali jäikin ottelun ainoaksi, oli pelin loppupuolella vielä tapahtumia riittämiin. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Riina Isokääntä torjui Ilveksen Roosa Tuomisen avopaikan, mikä takasi kotijoukkueelle lopulta helpottavan 1-0 taukojohdon.

– Peli meni taktisesti aika lailla miten suunnittelimme, saimme ensimmäisellä puoliajalla Ilveksen puolustuslinjaa ylemmäksi ja loimme tilaa omille nopeille hyökkäyksillemme, loimme useita loistavia maalipaikkoja, joista saimme myös yhden maaliin, totesi TiPS-valmentaja Petteri Kaijasilta eilisen ottelun ensimmäisestä puoliajasta.

Toisen puoliajan alussa Ilves otti peliä hetkeksi haltuunsa, ja pallo pysyi enimmäkseen tikkurilalaisten kenttäpuoliskolla. TiPS:in malipaikat olivat vähissä. Parhaimpiin paikkoihin lukeutui pelin 57. minuutin kohdalla tilanne, jossa Jenna Topra pääsi vasemmalta laidalta kääntämään keskelle, mutta puolustajan harhautuksen jälkeen lähtenyt laukaus oli Ilves-vahdille lopulta helppo torjuttava. TiPS sai puoliajalla myös muutaman laitakeskityksen ja kulmapotkun, mutta maaleja ei syntynyt.

Ottelun lopulla kumpikin joukkue sai vielä muutaman vaparin ja kulmapotkun, mutta maaleja tai edes todellisia vaarallisia maalipaikkoja ei saatu aikaiseksi. Maalia lähimpänä lienee ollut 41. minuutilla Pipsa Saarilahti, jonka antama kulmapotku osui TiPS-maalin ylärimaan. Lieneekö n. 15 min. ennen ottelun loppua alkanut hyytävä lumisade vaikuttanut tilanteeseen, ja hyydyttänyt pelaajien liikkeen?

– Toisella puoliajalla muutimme prässiä ja rikoimme Ilveksen pelin avaamisen ja rakentelun sekä hallitsimme peliä pääosan puoliajasta. Suht ehjä kokonaisuus, ja onnistuimme pitämään nollan omissa, mikä on aina näissä peleissä arvokasta, kommentoi Kaijasilta toista puoliaikaa.

TiPS:ille kolme pistettä ja sarjataulukossa tällä hetkellä kolmas sija.

TiPS pelaa seuraavan kotipelinsä jo ensi lauantaina, kun vieraaksi saapuu ONS. TiPS-ONS Tikkurulan urheilupuistossa la 11.5. klo 14.00

TiPS avauskokoonpano

Riina Isokääntä

Emmi Siren

Joanna Tynnilä

Oona Siren

Ronja Isokääntä

Linda Kaijasilta

Laura Kölhi

Jenna Topra

Roosa Ariyo –> 46´ Moona Talka

Nora Lehto –> 90+1´ Heljä Jokela

Eerika Hämäläinen

Vaihtopelaajat:

Henriikka Mäkelä

Moona Talka

Aino Martikainen

Heljä Jokela

Waranya Chaimuk

Elli-Noora Kainulainen