Pisteet Turusta kotiin Tikkurilaan

Pisteet Turusta kotiin Tikkurilaan

TPS-TiPS 1-2 (0-2)

15´ Topra 0-1

21´ Lehto 0-2

65´ Träsk 1-2

TiPS lähti Turussa pelattuun liigakautensa viidenteen otteluun allaan edellisen viikonlopun vierasvoitto sarjanousija IK Myranista. Turussa erinomaisissa kevätkesäisissä olosuhteissa pelatun ottelun lopputulos oli lopulta 1-2 vieraille. Toinen vierasvoitto peräkkäin TiPS:ille. Nyt on koossa 7 pistettä viidestä ottelusta.  

Pelin ensimmäinen jakso oli vieraiden hallintaa. Hyökkäyksiä vyörytettiin toinen toisen perään. Erityisesti Oona Sirenin vahvat pallonriistot ja nousut pitivät kotijoukkueen varpaillaan, mutta keskikaistalta edenneet vierasjoukkueen hyökkäykset pysähtyivät viimeistään kotijoukkueen puolustuslinjan tiiviiseen joukkuepuolustamiseen. Kokonaisuutena vierasjoukkue TiPS oli kuitenkin selvästi kotijoukkuetta vahvempi rakennellen hyökkäyksiä toinen toisensa perään.

TiPS sai ensimmäisellä puoliajalla useita maukkaista maalintekopaikkoja. Tikkurilalaisten ensimmäinen maali syntyi noin vartin pelaamisen jälkeen, kun ensin Joanna Tynnilä katkaisi vahvasti TPS-syötön, minkä jälkeen Nora Lehto vapautti omalta kenttäpuoliskolta lähteneellä pitkällä syötöllä Jenna Topran, joka haltuunoton jälkeen sijoitti pallon varmasti kahden TPS-puolustajan välistä maalin etualakulmaan. Kolme erinomaista suoritusta peräjälkeen, mistä tilanne 0-1 vieraille.

Toinen TiPS-maali syntyi varsin pian ensimmäisen jälkeen. TiPS pelasi vahvasti ja rakenteli tilanteen toisensa jälkeen. Maali syntyi lopulta rajaheiton jälkitilanteesta, kun Aino Martikainen jatkoi päällään Ronja Isokäännän rajaheiton maalin edustalle, mistä Nora Lehto siirsi pallon hallitusti vasurillaan ohi täksi kaudeksi Norjan pääsarjasta urkuun siirtyneen maalivahti Siiri Välimaan. Välimaa osoittikin pelissä tätä TiPS-maalia lukuun ottamatta hallitsevansa maalivahdin alueen ja ilmatilan, ja TiPS-vaparit ja kulmapotkut päätyivätkin varmasti pelanneen turkulaismaalivahdin hyppysiin.

– Peli eteni vahvasti Tipsin komennossa ekan puoliajan, kokonaisuutena ehjä ja tasapainoinen puoliaika. Loimme jatkuvasti painetta TPS päätyyn ja saimme useita maalipaikkoja, joista kaksi päätyi verkkoon, summasi päävalmentaja Petteri Kaijasilta ensimmäisen puoliajan.

Toiselle puoliskolle tulikin sitten aivan uudesti syntynyt TPS. TPS aloitti vahvasti, ja TiPS jäi aavistuksen lähtötelineisiin. Turkulaisten kavennusmaali syntyi Netta Laasion erinomaisesta keskityksestä, jonka Patricia Träsk iski vakuuttavasti päällään yli TiPS-maalivahdin Henriikka Mäkelän. Kotijoukkueen kavennusmaalin jälkeen seurannen n. 15 min ajan TiPS joutui altavastaajaksi, ja peli alkoi tikkurilalaisittain vaarallisesti muistuttaa puolustustaistelua. Lukuisia TPS:n vapaapotkuja, kulmapotkuja ja hyökkäyksiä laidoista ja keskeltä. TiPS:in onneksi TPS ei kuitenkaan kyennyt hyökkäyksistään syntyneitä maalipaikkoja ja tikkurilalaisten keskikenttä, puolustuslinja ja viime kädessä maalivahti hoitivat kaikki vastaan tulleet tilanteet. Toisen puoliajan lopussa TiPS sai vielä luotua muutamia maalipaikkoja laitojen kautta rakennettujen hyökkäysten ja muutaman kulmapotkun muodossa. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

– Toinen puoliaika oli taas rikkonaisempaa, TPS prässi ja suoraviivaisuus loi painetta enemmän TIPS päätyyn myös, mutta vaarallisille maalipaikoille ei vastustaja maalin lisäksi päässyt, sen sijaan TIPS osoitti vaarallisuutensa parilla läpiajolla ja muutamalla todella vaarallisella maalipaikalla kotijoukkueen boksissa, totesi Kaijasilta toisen puoliajan jännittävistä vaiheista.

Eilen Turusta siis kolme pistettä Vantaalle. TiPS jatkaa Naisten Liigassa vahvasti, sillä nyt on koossa avauskierroksen tasapeli Åland Unitedilta ja kahdelta viimeiseltä kierrokselta vierasvoitot. Yhteensä koossa on 7 pistettä.

– Toinen vierasvoitto putkeen, joten pitää olla tyytyväinen, ja kehittää peliä taas seuraavaan peliin eteenpäin, päätti päävalmentaja Kaijasilta jännittävän lauantai-iltapäivän.

TPSTV:n erinomainen ottelukoste on nähtävissä os. https://tpstv.fi/kooste-tps-tips-1-2-27-04-2019/

TiPS jatkaa Naisten Liigaa kotipelillä Ilvestä vastaan la 4.5. klo 16.00.

TiPS avauskokoonpano:

Henriikka Mäkelä

Emmi Siren

Joanna Tynnilä

Oona Siren

Ronja Isokääntä

Linda Kaijasilta –> 63´ Talka

Laura Kölhi

Jenna Topra

Aino Martikainen –> 90+2´ Chaimuk

Nora Lehto–> 87´ Ariyo

Eerika Hämäläinen

Vaihtopelaajat:

Riina Isokääntä

Roosa Ariyo

Moona Talka

Waranya Chaimuk