TiPS haki kauden avausvoiton Kokkolasta

TiPS haki kauden avausvoiton Kokkolasta

 

IK Myran-TiPS 1-4 (1-2)

18´ Ariyo 0-1

34´ Ariyo 0-2

43´ Wentjärvi 1-2

86´ Topra 1-3

88´ Topra 1-4

 

TiPS hankki liigakauden avausvoiton lauantaina 20.4., kun se voitti Kokkolassa pelatussa ottelussa sarjanousija IK Myranin selvin lukemin 1-4.

– Peli oli odotusten mukainen. Saimme pallonhallinnan suureksi osaksi ottelua, tietäen kuitenkin Myranin vaaralliset erikoistilanteet, totesi TiPS:in päävalmentaja Petteri Kaijasilta tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Tikkurilalaisten ensimmäisen puoliajan maalit olivat näyttäviä. Ensimmäinen maali syntyi rauhallisen yhdistelmän seurauksena. Puolustuksessa Joanna Tynnilä puski vastustajan maalivahdin pitkän pallon ensin Jenna Topralle, joka valitsi varman syöttövaihtoehdon Ronja Isokäännälle. Keskeltä löytyi yllättäen tilaa, ja Isokäännän syötä tavoittikin ensin Oona Sirenin, joka jatkoi sitten pallon kohti rangaistusalueen rajaa, missä Roosa Ariyo haki itselleen maalipaikan kahden puolustajan välistä. Varma siirto alakulmaan ja vierasjohto.

Toinen maali syntyi, Joanna Tynnilän antama vapari löysi tiensä maalinälkäisen Ariyon päähän, joka puski vieraat kahden maalin karkumatkalle. Tilanteessa sekä Ariyo että IK Myranin maalivahti Jillian McVikker loukkaantuivat yhteentörmäyksessä. Kumpikin jatkoi peliä vielä puoliajan loppuun, mutta vaihdettiin kentältä tauon aikana.

Kotijoukkue osoitti vielä puoliajan lopussa erikoistilannepelaamistaan, kun se sai peräjälkeen kaksi kulmapotkua, joista jälkimmäinen tuotti tuloksen. Maali merkittiin Laura Wentjärvelle. Tauolle mentiin tilanteessa 1-2.

Peli ei ollut vielä pelattu, sillä tauolta kentälle tuli voimakastahtoinen IK Myran, joka halusi pisteet kauden ensimmäisestä kotipelistään. Viimeistä varttia lukuun ottamatta kotijoukkue jopa ajoittain hallitsi toista puoliaikaa luoden ajoittain painetta tikkurilalaispäätyyn. IK Myranilla oli toisella puoliajalla lukuisia kulmapotkuja, vapareita ja useita maalipaikkoja, joita se ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään.

Toisen puoliajan dramaattisin tilanne nähtiin, kun Melanie Azodo sai pallon tavoittelussa iskun jalkaansa. Vamman vakavuus selviää tutkimuksissa.

Pelin lopussa vierasjoukkue ratkaisi ottelun kahdella peräkkäisellä maalilla. Ensin Jenna Topra sai Oona Sireniltä syötön pallon rangaistuspilkun kohdalle, josta vei tarkalla viimeistelyllä vieraat 1-3 johtoon. Toisen maalinsa Topra teki vapaapotkusta. Vapari syntyi Oona Sirenin haastaessa kuljetuksellaan puolustusta, jonka päätteeksi kotijoukkueen Rebecca Rasmus joutui lopulta rikkomaan varoituksen arvoisesti. Topran ratkaisu oli hallittu nosto takaylänurkkaan.

– Toinen puoliaika alkoi vaihtelevasti, TiPS ei saanut peliä rullaamaan kunnolla ja Myran otti 20min vahvan ja suoraviivaisen otteen pelistä, paljon erikoistilanteita ja tiivistä puolustamista Tipsiltä. Paine kestettiin hyvin ja sitten alkoi TiPS taas vyöryttämään pidempiä hyökkäyksiä Myran päätyyn ja kaksi hienoa lisäosumaa Jenna Topran jalasta, joista toinen vapaapotkusta, kokosi Kaijasilta näkemyksensä ottelun toisen puoliajan kulusta.

Kotijoukkue IK Myran osoitti kykenevänsä taistelemaan pisteistä liigassa. Todennäköisesti moni joukkue saa vielä kauden aikana tehdä tiukan päivätyön hakeakseen kolme pistettä. IK Myranin kotiottelut ovat muutoinkin vierailemisen arvoisia. Tässäkin pelissä katsojamäärä oli 409, mikä näkyy ja kuuluu pelin tunnelmassa.

– Vierasmatkalta makoisa ja maalirikas voitto antaa lupauksia hyökkäyspelin tehokkuuden paranemisesta, ja tästä on hyvä jatkaa, summaa Kaijasilta vieraspelin Kokkolassa.

TiPS Naisten liigakausi jatkuu seuraavaksi lauantaina 27.4. vieraspelillä Turussa TPS:ää vastaan ja sen jälkeen la 4.5. kotiottelulla Ilvestä vastaan.

 

TiPS avauskokoonpano

Henriikka Mäkelä

Emmi Siren

Joanna Tynnilä

Oona Siren

Ronja Isokääntä

Linda Kaijasilta

Roosa Ariyo –> 46´Melanie Azodo –> 68´Laura Kölhi

Jenna Topra

Nora Lehto

Moona Talka  –> 86´Aino Martikainen

Eerika Hämäläinen

 

Vaihtopelaajat

Riina Isokääntä

Aino Martikainen

Melanie Azodo

Laura Kölhi

Heljä Jokela

Waranya Chaimuk