Naisten Mestarien liigan finaali pelataan Vantaalla 2023

Naisten Mestarien liigan finaali pelataan Vantaalla 2023

 

Naisten mestarien liigan finaali pelataan Vantaalla syyskuussa 2023.

Naisten jalkapallo on kasvattanut suosiotaan koko Maailmassa. Vahvaa suosio on ollut jo pitkään erityisesti pohjoismaissa. Yksikään pohjoismainen kaupunki ei ole kuitenkaan vielä aiemmin saanut järjestettäväkseen eurooppalaisen naisten seurajalkapallon suurinta ottelua eli Naisten Mestarien liigan finaalia.

– Pohjoismaat ovat jo pitkään näyttäneet muulle jalkapalloilevalle maailmalle suuntaa satsauksillaan tyttöjen ja naisten jalkapalloon. Lisäksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymykset ovat vahvasti esillä kaikissa Pohjoismaissa. Tällaista kehitystä ja arvomaailmaa myös UEFA haluaa osaltaan olla tukemassa. Finaalin pitopaikaksi valikoitui Vantaa erityisesti sen viimeisten vuosien aikana vahvasti nousseen jalkapallokulttuurin vuoksi, toteaa UEFA:n kilpailusihteeri Gian-Franco Ballon.

Suomen Palloliitossa ja Vantaalla uutinen finaalin saamisesta Suomeen ja Vantaalle otettiin vastaan innostuksella. Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti ja finaalin tapahtumajärjestelyistä osaltaan vastaavan Tikkurilan Palloseuran toiminnanjohtaja Tapio Rostedt ovat jo ehtineet pitää ensimmäisen yhteisen suunnittelutapaamisen yhdessä Suomen Palloliiton edustajien kanssa.

Tikkurilassa tuleekin nyt kiire, sillä uuden jalkapallostadionin suunnittelutyö on vasta alkuvaiheessaan. Usko hankkeen onnistumiseen on kuitenkin vahva.

– Otamme kiitollisina ja nöyrinä vastaan mahdollisuuden järjestää Naisten mestarien liigan finaalin täällä Vantaalla. Stadionhanketta on nyt vain puskettava vauhdilla eteenpäin yhdessä suunnittelutiimin, kaupungin ja rahoittajien kanssa, toteaa Tikkurilan Palloseuran toiminnanjohtaja Tapio Rostedt intoa puhkuen.

– Tämä on näytön paikka – ei pelkästään vantaalaiselle, vaan samalla myös koko suomalaiselle jalkapalloyhteisölle, toteaa Rostedt haastattelun lopuksi.

 

 

Lisätietoa: TiPS 1st of April/Tikkurila