Onnekas Åland United haki pisteen Vantaalta

 

TiPS – Åland United 1-1 (0-1)

36´ Phoenetia Browne 0-1

79´ Jenna Topra 1-1

 

TiPS aloitti lauantaina 23.3. Naisten Liigan kauden kotiottelulla viime kauden pronssimitalistia Åland Unitedia vastaan. Kauden ennakkoarvioissa tikkurilalaisten sijoitus vaihtelee putoamistaistelusta aina ylempään keskikastiin – ”asiantuntijasta” riippuen. Ahvenanmaalaiset sen sijaan luetaan kaikkien mielestä lähes yksituumaisesti yhdeksi liigan ennakkosuosikeista.

TiPS:in pelaajarunko on pitkälti sama kuin viime kaudella. Joukkueeseen ovat talvikauden aikana liittyneet Moona Talka (PK-35), Stella Massa (HJK), Roosa Ariyo (Monroe Community College/USA), Henriikka Mäkelä (PK-35 Vantaa) ja Elli-Noora Kainulainen (PK-35 Vantaa).

TiPS oli poikkeuksellisesti Korson Peakfin Areenalle pelatussa ottelussa aavistuksen vahvempi. Åland Unitedilla ei ollut juurikaan vaarallisia maalintekopaikkoja pelin 36. minuutilla tuomitun rangaistuspotkun lisäksi. TiPS-vahti Riina Isokääntä torjui Phoenetia Brownen vedon, mutta muun joukkueen nukahtaessa tilanteessa pääsi Browne lopulta viemään paluupallosta vierailijat 0-1 johtoon.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme selvästi varovaisia ja tunnustelevasti liikkeellä. Peliin päästiin pikku hiljaa mukaan, puolustuspeli toimi, mutta hyökkäyspeli jätti toivomisen varaa. Vastustajan maalin jälkeen pääsimme rakentamaan vielä muutaman vaarallisen hyökkäyksen ekalle puoliajalle, joista yksi päätyi Topran jalasta ylärimaan, totesi päävalmentaja Petteri Kaijasilta pelin jälkeen.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin tasainen, todellisia maalipaikkoja syntyi vähän, mutta samalla peli oli kuitenkin hienokseltaan TiPS:in hallinnassa. TiPS hallitsi ja rakenteli paikkoja myös toisella puoliskolla, mutta todellisia maalipaikkoja ei saatu juurikaan synnytettyä. Kotijoukkue haki paikkoja monipuolisilla syöttöyhdistelmillä, laidoista ja välillä keskeltä. Toisella jaksolla TiPS sai myös useita kulmapotkuja, mutta puolittaiset puskutilanteet olivat vaarallisinta, mitä niistä syntyi. Kotijoukkueen pyyteetön yritys kuitenkin palkittiin ottelun loppupuolella, kun TiPS-tasoitus syntyi Jenna Topran jalasta keskikentältä tuleen hyvän syötön jälkeen.

– Tauolla teimme taktisia muutoksia, ja pelin luonne muuttui vihreäksi. Saimme paljon painetta vastustajan kenttäpuoliskolle ja loimme hyökkäyksiä monipuolisesti vastustajan päätyyn. Palkinto tuli hienon hyökkäyskuvion päätteeksi, kun Topra onnistui upeassa viimeistelyssä. Ottelussa voittoa lopussa haki selvästi enemmän TiPS ja peli pysyi pääasiassa vieraiden päässä meidän painostaessa, summasi Kaijasilta ottelun toisen puoliskon.

Katsojia ja pelaajia kummastutti erotuomareiden asuvalinta. TiPS pelasi kotiasussaan vihreä/musta/musta. Erotuomarit olivat tästä huolimatta valinneet asukseen turkoosi/musta/musta, joka ei ainakaan Paeafin Areena valaistusolosuhteissa erottunut riittävästi kotijoukkueen asusta. Silminnähden katsomoon saakka havaittavia sekaannuksia tapahtui ottelun aikana useampia.

Ottelu oli myös uuden TiPS-ottelukonseptin ensimmäinen koeponnistus. Jokaisessa Naisten Liigan kotiottelussa nähdään aina mukana ottelujärjestelyissä yksi TiPS:in tyttöjuniori-ikäluokka, jonka pelaajat toimivat pallotyttöinä. Tauolla pelataan lisäksi miniottelu, jossa kulloinkin mukana olevan ikäluokan pelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan liigakatsojille. Ikäluokka vastaa myös ottelun buffetista, joten kaikki buffatuotot menevät lyhentämättömänä vantaalaisen juniorifutiksen hyväksi. Uutta TiPS Naisten kotiotteluissa on myös kuuluttaja/dj:n tehtävään kiinnitetty Sofia Pahtela, joka antoi tänään vakuuttavan näytön osaamisestaan.

Kaikkinensa siis aivan erinomainen futispäivä. Hieno ottelutapahtuma, ja mikä tietenkin tärkeintä, erinomainen sarjan aloitus TiPS:ille. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista ensi viikonloppuun ja toisen sarjan ennakkosuosikin eli HJK:n kohtaamiseen.

 

TiPS avauskokoonpano

Riina Isokääntä

Emmi Siren

Joanna Tynnilä

Oona Siren

Ronja Isokääntä

Laura Kölhi –> 90+1´ Aino Martikainen

Linda Kaijasilta

Roosa Ariyo

Jenna Topra

Nora Lehto

Moona Talka –> 65´ Melanie Azodo

 

Vaihtopelaajat

Aino Martikainen

Melanie Azodo

Heljä Jokela

Henriikka Mäkelä

Waranya Chaimuk

 

Seurakysely 2024

Seurakysely 2024 Vaikuta Tikkurilan Palloseuran tulevaisuuteen – vastaa kyselyyn ja voit osallistua myös arvontaan! Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Tikkurilan Palloseuran toimintaan ja seuran strategiaan

Lue lisää »

Viikon 28 kooste / 2024

Viikon 28 kooste Pelit ovat suurilta osin kesätauolla, mutta tällä viikolla pelattiin Helsinki Cup! Joukkueita oli yhteensä 1865 ympäri maailmaa. TiPSilläkin oli useampi joukkue mukana.

Lue lisää »

VAR testissä TiPSin pelissä!

VAR testissä ensimmäistä kertaa Suomessa VAR testissä TiPSin pelissä! VAR eli videoerotuomarijärjestelmä on tuttu kovien sarjojen peleistä, ja meneillään olevissa jalkapallon miesten EM-kisoissa VAR on

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​