Fortum Tutor

Fortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin yhdessä vuonna 2009 käynnistämä ohjelma, jonka avulla kehitetään juniorijalkapalloilun parissa toimivien valmentajien taitoja. Hankkeen tavoitteena on taata jokaiselle lapselle innostava harrastus ja osaava valmentaja.

Pähkinänkuoressa idea on tämä: lasten valmentaja saa henkilökohtaisen sparraajan, tutorin, joka auttaa häntä kehittämään omia taitojaan ja antaa hänelle välineitä valmennustyöhön.

Tutor vierailee joukkueen harjoituksissa useamman kerran kauden aikana, havainnoi harjoitustapahtumaa ja antaa valmentajalle konkreettisia keinoja sen parantamiseen. Tutor vierailee myös joukkueen ottelutapahtumissa antamassa vinkkejä ottelujohtamiseen ja työnjakoon. Tutor ei varsinaisesti valmenna lapsia, vaan hän on valmentajien valmentaja. Hänen tehtävänään on tukea valmentajia ja edistää laadukkaan valmennustoiminnan leviämistä juniorijalkapalloilussa.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat, joilla yleensä on vähiten valmennuskokemusta ja aikaa syventyä taitojensa kehittämiseen. Alle 12-vuotiaat lapset ovat myös lajin aakkosten oppimisen kannalta herkimmässä iässä.

Kaikista lapsista ei tule huippupelaajia, mutta kaikilla on oikeus kannustavaan ja innostavaan harrastusyhteisöön. Tavoitteena on, että jalkapallo on elinikäistä liikkumista edistävä harrastus, ja että lapsena saadut opit ja hyvät kokemukset kantavat pitkälle elämässä. Kuten ohjelman kummi Jyrki Heliskoski toteaa: ”Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä.”

Lue lisää Fortum Tutoroinnin sivuilta www.fortumtutor.fi.


Tutor -ohjelma

Tutor-ohjelma tukee suomalaisen jalkapallon strategian ydintä, jonka keskiössä on pelaajan menestyksekäs kehittäminen seuran laadukkaassa toimintaympäristössä sekä osaavien että koulutettujen lasten ja nuorten valmentajien määrän kasvu.

Palloliitto valitsee vuosittain tutoreita, jotka toimivat jalkapallovalmentajien ja –ohjaajien apuna. Tutor –ohjelma tukee myös lasten vanhempia omassa roolissa vanhempana ja seuratoiminnan vapaaehtoistoimijan roolissa erilaisilla aineistoilla ja kohtaamisilla. Tutor-toiminnan avulla haluamme taata nuorimmille jalkapalloharrastajille laadukasta valmennusta sekä innostavan ja kannustavan harrastusyhteisön.

Ohjelma on saanut erinomaista palautetta sekä seuroilta että lasten valmentajilta. Vuosille 2018 ja 2019 Tutor-tukea on myönnetty 45 seuralle, joiden yhteistyöseurojen kautta tuetaan noin 120 seuran ja yhteensä kymmenien tuhansien lasten valmennusta.

Palloliitto valitsee tutorit seurojen ja piirien esityksestä ja kouluttaa sekä varustaa tutorit tehtävään. Yhden tutorin työpanos on 200, 350 tai 500 tuntia, joka kohdistuu useampaan eri valmentajaan. Taloudellinen tuki seuralle tutorin korvaukseen on 4000€, 7000€ tai 10 000€. Tukea saavat seurat valitaan hakuprosessin kautta. Seuraava haku avataan alkukesästä 2019.

Lisätietoa toiminnasta:
marko.viitanen(a)palloliitto.fi

Uuden toimiston avajaiset

Tikkurilan Palloseuran uuden toimiston avajaiset! Tervetuloa juhlistamaan TiPSin uuden toimiston avajaisia Puistokulmaan! Tarjoamme toimintaa koko perheelle tässä energisessä ja yhteisöllisessä tapahtumassa. Päivämäärä ja aika: Sunnuntai

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​