Mennään TiPS:sta maailmalle

Pienen ja vähän isommankin futarin unelma on päästä katsomaan oman suosikkijoukkueen futispeliä ulkomaille. Odotus alkaa heti, kun joukkueenjohtaja kysyy alustavasti kiinnostusta matkan toteuttamiseen. Innokas futari miettii heti alkuun ”tärkeät asiat”, kuten kuka tulee huonekaveriksi, mitä kivaa pakataan mukaan, voisiko ottaa myös omat jalkapallokamat ja kuinka kauan lähtöön on vielä aikaa.

Tänä päivänä unelma ulkomaille suuntautuvasta jalkapallomatkasta toteutuu yhä useamman kohdalla. Globaali maailma on tullut yhä pienemmäksi, tietoa vaihtoehdoista on saatavilla yhä helpommin, nopeammin ja paremmin. Unelmapeli on käytännössä vain lentomatkan päässä. Netistä löytää lentoyhtiöitä ja majoittumismahdollisuuksia runsaasti – kunhan jaksaa etsiä.

Huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen – siten matka onnistuu

Matkan huolellinen suunnittelu on avain futiselämyksen onnistumiselle. Jos matkan tekee juniorijoukkue, sen valmistelu kestää pidempään kuin esimerkiksi aikuisten kesken tehty pelimatka. Juniorien matkassa tulisi jo alussa huomioida tasapuolisuus.

Hyvä lähtökohta on, että pelimatka mahdollistetaan suurimmalle osalle joukkuetta – mieluummin koko joukkueelle. Joten heti alussa pitää miettiä matkan rahoitusta. Miten matka rahoitetaan? Yksi yleinen vaihtoehto valitettavasti on se, että käydään suoraan vanhempien kukkarolla. Tämä toteutunee melko usein, koska kiire, päivätyö ja muu tärkeä täyttää päivät. Tasapuolisuus tosin toteutuu harvoin tässä vaihtoehdossa. Kustannusten kattamiseksi on onneksi muitakin tapoja, mutta tällöin joukkue tarvitsee aktiivisia vapaaehtoisia – runsaasti. Kun heitä on riittävästi, keinoja rahan keräämiseksi on useita. Perinteinen tapa on oman turnauksen järjestäminen. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, kun pelaajat ovat nuoria. Silloin turnaukseen tulee paikalle pelaavien joukkueiden lisäksi vanhemmat, mummot, ukit, tädit ja sedät, jolloin kahvi & mokkapala-, arpa- ja makkaramyynti on taattu. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös yhteistyö erilaisten palvelutuottajien kanssa ja oman osaamisen myynti. Markkinoilla on hyvin monta erilaista palveluntuottajaa, joiden kanssa näin some-aikakaudella on helppo tehdä yhteistyötä. Laitat vain viestin kiinnostuksesta ja siitä se lähtee. Asusteita, vessapaperia, keksejä, hygieniatuotteita ym. voi myydä työkavereille, sukulaisille ja tutuille, ja saada matkarahat kasaan. Oman osaamisen myynti on sekin hyvä vaihtoehto. Tässä voi myös käyttää joukkueen pelaajia hyödyksi. Omalla asuinalueellaan voi myydä vaikkapa ruohonleikkuuta, puiden lehtien haravointiapua, lumenluontia, pensasmarjojen poimintaa. Mitä aktiivisempi joukkue, sitä helpommin joukkueen matkakassa karttuu. Samalla futarit vanhempineen oppivat yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja tavoitteisiin sitoutumista.

Vertailusivustot avuksi toteutukseen

Kun kustannuspuoli on haarukoitu, alkaa matkan seuraava vaihe. Joukkueenjohtaja ryhtyy miettimään käytännön matka-asioita. Pohdittavana on matkustaminen, majoittuminen, liikkuminen määränpäässä, ruokailut ja muut käytännön asiat Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, sillä suunnitteluvaiheessa joukkueenjohtajan apuna on Jalkapallomatkat.com -vertailusivusto. Hanki FC Barcelona liput – sivuston kautta. Sivuston avulla jojo saa pienellä vaivalla tietoa eri mahdollisuuksista ja voi joukkueen toimijoiden kanssa suunnitella juuri omalle joukkueelle parhaiten sopivan elämysmatkan. Sivustolta voi esimerkiksi valita suosikkiliigan, ja sieltä toivotun joukkueen pelin. Toinen vertailusivusto on Jalkapallolippuja.com. Katso Barcelona liput – sivuilta. Sivujen kautta voi valita suoraan oman joukkueen suosikkijoukkueen ja pelin jota haluaa mennä katsomaan. Siitä se lähtee. Matkoja tehdään Euroopan sisällä ja ystävyysotteluja pääsee katsomaan vaikka USA:han asti. Sivustojen kautta voi vertailla myös EM- ja MM-kisojen jalkapallomatkoja.

Unohtumaton elämys

Ensimmäiset ulkomaille suuntautuvat jalkapallomatkat omien pelikavereiden kanssa jäävät mieleen. Niistä saatuja kokemuksia jokainen futari voi varmasti hyödyntää omilla leiri- ja ottelumatkoilla myöhemmin. Lisäksi paikan päällä koettu pelitunnelma on vertaansa vailla – voi ihailla maailmantähtien saavutuksia ja jännittää ison jalkapallostadionin katsomossa kymmenien tuhansien futiskannattajien kanssa. Kentällä pelataan superlaatuista futista, katsomossa yleisö laulaa kannustuslauluja ja elää täysillä mukana pelissä. Tämän kokemuksen voi saada vain, kun seuraa peliä paikan päällä yhdessä omien joukkuekaverien kanssa.

Sirkku Pohja
TiPS Viestintä

Annika Haanpää ja TiPS jatkosopimukseen

Tikkurilan Palloseura ja keskikenttäpelaaja Annika Haanpää ovat solmineet pelaajan jatkosta vihreävalkoisessa paidassa. 22-vuotias Haanpää on kuluneella kaudella pelannut lähes jokaisessa Kansallisen Liigan ottelussaan täydet peliminuutit.

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA
AUKI

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!

Tuotteita ennakkomyynti hintaan!