TiPS Hakunilan T08 ja Energiatyttöjen pelaajista muodostettu yhdeksän pelaajan tyttöryhmä haki viikonvaihteen 10.-12.8.2018 aikana arvokasta kokemusta ja huikeita elämyksiä IF Brommapojkarnan kansainvälisestä kutsuturnauksesta Tukholmassa.

 

Euroopan suurin jalkapalloseura ja yli 1.000 tyttöjunioripelaajan organisaatio IF Brommapojkarna esitti loppukeväästä kutsun Tikkurilan Palloseuran Hakunilan T2008 syntyneiden joukkueelle Tukholmassa järjestettävään BP Volkswagen Cup 2018 turnaukseen. Kutsu otettiin ylpeinä vastaan, ja ainoana suomalaisena joukkueena turnaukseen kyseisessä ikäluokassa osallistuva peliryhmä muodostettiin TiPS Hakunilassa ja TiPS T07 ikäluokassa pelaavista tytöistä.

 

Tavoitteena turnaukseen osallistumiselle asetettiin kansainvälisen pelikokemuksen hakeminen ja omien yksilö- ja joukkuepelitaitojen mittaaminen. Turnaukseen lähdettiin avoimin mielin pelaamaan rohkeaa pallonhallintapeliä ja haastamaan vastustajia sekä testaamaan omaa taitotasoa. Joukkueen taustat kokivat pienen kolauksen, kun vastuuvalmentaja Emmalle ilmeni työeste juuri turnauksen ajaksi. Tästä huolimatta turnaukseen päätettiin lähteä, isävalmentajien ottaessa vastuuta. Onneksi taustalta löytyi riittävästi kokemusta ja aikataulut sopivat yksiin, jotta tyttöjen oli luottavaisin mielin mahdollisuus valmistautua peleihin.

 

Turnausjoukkue valmistautui tapahtumaan kolmilla yhteisharjoituksilla, joissa sovittiin pelisääntöjä ja painotettiin tapahtuman ainutlaatuisuutta mahdollisuutena haastaa itseään kasvussa kohti jalkapalloilevaa nuorta (Peliryhmään kuuluvat tytöt toki harjoittelevat säännöllisesti yhdessä T07 ikäluokan harjoituksissa). Turnausmatkan aikana tyttöjen kanssa käytiin läpi urheilijaksi kasvun kannalta keskeisiä uneen, lepoon ja ravintoon liittyviä tekijöitä, joihin tyttöjen kanssa myös Sami Hyypiä Akatemian (SHA) toiminnassa perehdytään.

 

Viikonvaihteen aikana joukkue ja pelaajat kasvoivat valtavia askeleita henkisesti. Jokainen tytöistä saavutti ja ylitti omia rajojaan, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, venyen toinen toistaan uskomattomampiin suorituksiin. Joukkue pelasi kaikki kolme alkulohkovaiheen otteluaan päästämättä maaliakaan ja voittaen kaikki pelinsä. Edellinen kertoo ennen kaikkea joukkueen yhteishengestä, työmoraalista ja periksi antamattomuudesta sekä rohkeudesta pyrkiä pelaavaan jalkapalloon ja sen kautta saavutettuun etulyöntiasemaan vastustajaan nähden. TiPS:n joukkue hallitsi jokaisessa alkulohkopelissään kenttätapahtumia ja hyvällä pallonhallintapelillä sai luotua useita maalintekopaikkoja jokaisessa pelissään, näin pidettiin myös vastustaja irti pallosta ja maalintekotilanteista. Ensisijaisesti kentällä painotettu pelirohkeus ja omien perustaitojen hyödyntäminen johtivat erinomaiseen lopputulokseen ja oikeutti paikkaan turnauksen neljän parhaan joukkueen yläloppusarjassa.

 

Yläloppusarjan alkaessa vaikutti siltä, että joukkueen energiatasot alkoivat olla jo suhteellisen alhaalla erittäin kova vauhtisten ja fyysisten alkulohkopelien jälkeen. Pelien tempo lisääntyi entisestään yläloppusarjassa, jossa erityisesti Hammarby IF:n joukkue osoitti, kuinka vauhdikkaasti palloa ja pelin painopistettä voidaan liikuttaa. Huolimatta turnauksen tuomasta kuormituksesta ja pelien kovenemisesta, joukkue kaivoi sisäisistä voimavaroistaan ja ravintohuollosta lisäenergiaa, joilla kaadettiin ensin Karlbergs BK erittäin kontrolloidun joukkueesityksen jälkeen 1-0 ja pelattiin kiistatta turnauksen parasta pallollista peliä esittäneen Hammarbyn IF:n kanssa loistavasti 1-1 tasapeli. Voitto Hammarbysta oli kaiken lisäksi enemmän kuin lähellä, sillä ottelu päättyi välittömästi HIF:n loppuhetkellä tekemään tasoitukseen. Viimeisessä ottelussa TiPS pääsi nauttimaan vielä kolmatta kertaa pelaamisesta IF Brommapojkarnan stadionin pääkentällä, kaiken lisäksi toistamiseen emännöivää kotijoukkuetta vastaan. Viimeisessä ottelussa tytöt osoittivat luonnettaan ja ennen kaikkea hienoa ja rohkeaa pallollista pelaamista 1-2 tappiosta huolimatta.

 

Kansainvälisille kentille on nyt otettu ensimmäisiä askeleita ja hyviä kontakteja luotu. Lokakuussa uusia haasteita ja elämyksiä haetaan Espanjaan suuntautuvalta leiriltä yhdessä T07 ikäluokan kanssa ja marraskuussa jatketaan SHA toiminnassa T08 ikäluokan yhteistyön merkeissä seuran sisäisesti. Ensi kautta koskien IF Brommapojkarnan kutsuturnaus on jo vaaleanvihreällä merkittynä kalenteriin, käytyjen keskustelujen pohjalta.

 

Matkan ehdottomat plussat +++++:

+ Itsensä voittaminen – tyttöjen upea kyky kasvaa useampaan kertaan henkisesti ja fyysisesti

+ Urheilijoina käyttäytyminen – niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin

+ Yhteishenki – Joukkueen yhteenkuuluvuus ja ilmapiiri

+ Uskallus – pelata jalkapalloa omia taitojaan hyödyntäen ja kyky/mahdollisuus mitata rajoja

+ Tunne – joukkueen tekeminen harjoituksissa on ollut oikeansuuntaista ja siitä saatiin vahvistus viimeistään nyt

 

Kiitos huikeasta jalkapalloelämyksestä kuuluu ennen kaikkea joukkueessa pelanneille yhdeksälle tytölle; Fialle, Jessicalle, Marissalle, Monalle, Nellalle, Nellille, Pepille, Saimille ja Sirille, mutta myös mukana olleille tausta- ja kannustusjoukoille, GrIFK P08 tyttöjä kannustaneelle ryhmälle, live lähetyksiä Facebookissa seuranneille kotijoukoille sekä kaikille muille kokemuksen mahdollistaneille henkilöille!

 

Teksti, Joukkueen toimihenkilöt

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​