TiPS avasi voittotilin – TPS kaatui lopulta selvästi.

Helteinen Tikkurilan todisti TiPS Naisten kauden avausvoittoa, kun TiPS kaatoi kotinurmellaan Tepsin selvästi malein 3-0.

Otteluun lähdettiin vihreiden haastajien kannalta tiukasta tilanteesta. TPS oli kaatanut kesätauon jälkeisissä peleissään sekä JyPK:n että hallitsevan mestarin FC Hongan. Vantaalaiset puolestaan jäivät viikko sitten Hongan jalkoihin lukemin 0-6. Vedonlyöjien papereissa TPS tuli siten otteluun ennakkosuosikkina.

Helteinen harjoitusviikko palauttavine harjoituksineen oli tehnyt tehtävänsä, ja TiPS tulikin otteluun aivan toisella sykkeellä kuin joukkueelta nähtiin viikon takaisessa Honka-pelissä. Kuumuudesta huolimatta oli alkuvihellyksestä lähtien nähtävissä se, että molemmat joukkueet olivat hereillä ja tempoa haluttiin pitää yllä.

TiPS otti nopeasti pelin ensimmäisen puoliskon haltuunsa. Avausmaali nähtiin jo kuudennella peliminuutilla, kun Ronja Isokäännän kaukolaukaus painui TPS-maalivahti Milla-Maj Majasaaren selän taakse maalin vasempaan ylänurkkaan. Maalia edelsi vahva painostusjakso, jonka päätteeksi Nora lehto siirsi pallon alaspäin Isokäännälle, jonka laukaus upposi vastustamattomasti pussin perälle.

Nopea avausmaali vahvisti tikkurilalaisten peliä entisestään, ja joukkue hakikin kärsivällisellä syöttöpelillään paikkoja hyvin koko joukkueena puolustaneen TPS:n puolustuslinjan puhkomiseen. TiPS liikutteli palloa monipuolisesti, ja pääsi rakentamaan muutamia maukkaita maalipaikkoja sekä keskeltä että laitojen kautta ruokkien pallolla hyökkäyskolmikkoa Jenna Topra, Minea Sundström ja Aino Martikainen. Keskikenttä tuki hyökkäyksissä hyvin. TiPS-pelaajien maalinälkä oli aistittavissa katsomoon saakka. Pari kertaa joukkue kolisteli maalipuita, mutta yhtä maalia enempään ei TiPS päässyt.

Ensimmäinen nelivitonen oli lopulta aika selkeästi tikkurilalaisten hallintaa, vaikka TPS saikin loppupuolella useita vaarallisia keskityspalloja boksin sisään. Turkulaiset saivat myös muutamaan kerran kokeilla vapareidensa terävyyttä n. 20 metrin etäisyydeltä. Viimeistely kuitenkin ontui, varmasti pelannutta TiPS-vahti Riina Isokääntää ei yllätetty, joten tauolle siirryttiin TiPS:in 1-0 johdossa.

– Peli oli hyvin kotijoukkueen kontrollissa ja pallollinen pelaaminen oli rohkeaa ja monipuolista. Pelirohkeutta ja -nopeutta nähtiin nuorilta pelaajilta pelissä paljon. Puolustuspelaaminen oli tiivistä ja aggressiivista omalla kenttäpuoliskolla, summasi päävalmentaja Petteri Kaijasilta ottelun kulkua.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin oli ensimmäisellä nelivitosella jääty. TiPS liikutti palloa maltilla, mutta samalla määrätietoisesti. TPS-pelaajille ei jätetty aikaa, ja silmiinpistävää olikin koko vantaalaisjoukkueen vahva puolustuspelaaminen. Keskikentän kolmikko Oona Siren, Ronja Isokääntä ja Nora Lehto jaksoivat puurtaa läpi ottelun peittäen turkulaisten pelinrakentelun. Turkulaisille ei koko ottelun aikana jäänyt aikaa ja tiloja rauhalliseen pelinrakenteluun ja vantaalaisten linjojen puhkomiseen.

TiPS jaksoi haastaa ja hakea malipaikkoja. Syötöillä ja keskityksillä haettiin hyökkääjiä Topraa, kentälle vaihdettua Siiri Koivulaa ja Martikaista. Kerran pääsi Nora Lehto paukauttamaan pallon TPS-maalin pystytolppaan. Lopulta oikealla laidalla Emmi Sirenin kulmalippua kohti laittamaan palloon juossut Martikainen jouduttiin kaatamaan, josta seurauksena vapaapotku. Sen TiPS pelasi maltilla. Pallon lähetti matkaan Ronja Isokääntä. Oona Siren päästi pallon jalkojensa välistä, jonka jälkeen Emmi Siren viimeisteli 2-0. Loppulukemat 3-0 syntyivät välittömästi juomatauon jälkeen. Siiri Koivulan vasemmalta tulleesta noususta ja keskityksestä maalin edustalle, jossa pallo kaksinkamppailun jälkeen ajautui lopulta Nora Lehdolle, joka siirsi pallon rauhallisesti maaliin.

Pelissä nähtiin kummaltakin joukkueelta reilua kaksinkamppailua ja maalitilanteiden luomisyrityksiä viimeisille hetkille saakka, mikä on mainittava joukkueiden kunniaksi. TiPS pelasi suurella sydämellä ja ammattiylpeydellä johtoasemastaan huolimatta. Peruuttelemaan ei ryhdytty. TPS puolestaan pyrki ottelun loppuhetkilläkin hakemaan kavennusta, ja sitä kautta loppukiriä ja mahdollisia kavennus- ja tasoitusmaalia. TPS loikin toisella puoliskolla muutaman maalipaikan, jotka huolellisemmalla viimeistelyllä olisivat saattaneet muuttaa pelin kulkua.

TPS jäi lopulta ilman maalia, mutta pelasi loppuun asti kovalla intensiteetillä ja TiPS:in puolustus saikin tehdä lujasti töitä ettei maaleja omaan päähän syntyisi. Koko puolustuslinja Laura Kölhi, Eerika Hämäläinen, Joanna Tynnilä ja Emmi Siren tekivät läpi ottelun vahvaa työtä pyrkien estämään turkulaisten pääsyn kunnollisille maalintekopaikoille. Pääosin TPS:n maalipaikat syntyivät laidoilta tulleista keskityspalloista ja vapaapotkuista.

– Ansaittu voitto vihdoin joukkueelle. Positiivista oli myös lukuisten maalipaikkojen luominen, totesi tyytyväiseltä vaikuttanut Kaijasilta.

Päivän parhaat pelaajat valittiin naisten maajoukkuevalmentaja Anna Signeulin ja Marianne Miettisen toimesta. TPS:n päivän paras oli Riikka Ketoja ja TiPS:in paras Oona Siren.

TiPS avaus:
Riina Isokääntä, mv
Emmi Siren
Joanna Tynnilä
Oona Siren
Ronja Isokääntä
Laura Kölhi
Minea Sundström (45 ’ Siiri Koivula)
Jenna Topra
Aino Martikainen (90 ’ Heljä Jokela)
Nora Lehto
Eerika Hämäläinen
TPS avaus:
Milla-Maj Majasaari
Laura Kattelus
Mira Uronen (65’ Alina Schrey)
Riikka Ketonen
Wilma Spets
Milla Rantamäki (61’ Julia Sainio)
Tiia Savolainen
Netta Laasio ( 81’ Iines Lehikoinen)
Annika Haanpää
Jenni Rannus
Emma Santamäki

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​