Ennen juhannusta ja lyhyttä kesätaukoa pelattiin naisten liigassa täysi kierros. Sarjajohtaja HJK sai vieraakseen sarjajumbona vieläkin kamppailevan TiPS:in. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuun alussa, jolloin HJK sai täpärästi kolme pistettä yliajalla syntyneellä ottelun ainoalla maalilla.

Jos HJK aloittikin kesäkuisen kohtaamisen hiukan nukuksissa, samaa ei voi tästä pelistä. Kotijoukkue lähti peliin vahvasti, otteluun valmistautuminen ja kunnioitus vieraita kohtaan vaikutti olevan aivan eri luokkaa edelliseen otteluun verrattuna. HJK:n tasokas joukkue saikin luoduksi heti ensiminuuteilta alkaen vauhdikkaalla pelillään muutamia maalintekotilanteita.

TiPS:in avauksesta puuttui pienen loukkaantumisen vuoksi penkillä aloittanut luottopelaajistoon kuuluva toppari Joanna Tynnilä. Kenties pienoinen kierto pelipaikoissa olikin raikasta, sillä TiPS onnistui rakentamaan ajoittain melkoisen myllytyksen HJK-maalivahti Minna Meriluodon maalille. Etenkin toisella puoliajalla HJK jäi välillä matkustajan rooliin.

Joanna Tynnilän tilalle Emmi Sirenin topparipariksi oli siirretty Ronja Isokääntä. Siren, Isokääntä ja laitapuolustajina pelanneet Aino Martikainen ja Laura Kölhi hoitivat homman mallikkaasti kovia HJK-pelaajia vastaan. Maalivahti Riina Isokääntä kannattaa myös mainita erikseen, sen verran oli painetta HJK:n puolelta eteenkin ensimmäisellä puoliajalla. Emännät eivät kuitenkaan saaneet verkkoa soimaan.

Toisella puoliajalla nähtiin ottelun kaikki pelin neljä maalia. TiPS:in hyökkääjät Siiri Koivula, Melanie Azodo, Jenna Topra ja Nora Lehto olivat pelipäällä. TiPS avasi maalinteon kun Aino Martikainen ryösti pallon HJK-pelaajan jalasta vantaalaisten rangaistusalueella. Käynnistyi nopea hyökkäys: Martikainen – Azodo – Topra. ”Jekku” viimeisteli rangaistusalueen rajalta lähteneellä kaukolaukauksellaan alakulmaan ohi Meriluodon. Maali oli Topran kauden avausmaali Naisten Liigassa.

HJK tasoitti nopeasti Vilma Hakalan maalilla. TiPS jatkoi kuitenkin ennakkoluulottomasti isompansa haastamista. HJK oli välillä helisemässä maalinsa edustalla. Vaihdosta sisään tulleen Minea Sundströmin vahvan nousun jälkeisen maalipotkun jälkeen vaivannäkö lopulta palkittiin. Melanie Azodo prässäsi voimakkaasti, Nora Lehto pääsi vastustajan syötön väliin, eteni suoraviivaisesti boksiin ja viimeisteli viileästi ohi maalivahdin. Maali oli Lehdon kauden toinen. Vihreä haastaja oli taas johtoasemissa.

HJK:n Essi Sainio puski tasoituksen ottelun viimeisillä minuuteilla.

– Peli oli meidän osalta idearikasta ja rohkeaa. Pallonhallintaa saatiin ajoittain erittäin hyvin aikaiseksi. Toinen puoliaika oli meiltä erityisen vahvaa esitystä. Hyvä oli vastustajakin, joka myös halusi kontrolloida pallolla peliä. Ottelun vaaralliset maalipaikat olivat lukujen valossa meidän eduksi, mutta vastustaja osoitti vaarallisuutensa erityisesti erikoistilanteissa, summasi TiPS:in päävalmentaja Petteri Kaijasilta.

Tasapeli sarjan johtavan ja viimeisen välillä kertoo omalla tavallaan sarjan tasaisuudesta. Pisteitä ei ole jaettu ennen ottelua.

TiPS pelaa seuraavat ottelunsa kotonaan ensin la 7.7. FC Honkaa ja la 14.7. TPS:ää vastaan. Mielenkiintoinen jalkapallokesä jatkuu.
TiPS avauskokoonpano
Isokääntä Riina
Siren Emmi
Siren Oona
Isokääntä Ronja
Kölhi Laura
Kaijasilta Linda
Koivula Siiri  69´ Sundström
Topra Jenna
Martikainen Aino
Lehto Nora
Lindström Vilma  46´ Azodo  89´ Jokela

Vaihtopelaajat
Tynnilä Joanna
Sundström Minea
Dufva Lotta
Azodo Melanie
Jokela Heljä
Chaimuk Waranya

Ottelun maalit
0-1 65´ Topra
1-1 70´ Hakala
1-2 72´ Lehto
2-2 88´ Sainio

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​