Maalirikas ottelu Tikkurilassa

Lauantaina 5.5. TiPS sai vieraakseen Pallokissat Kuopiosta. Molemmilla joukkueilla alkukausi on ollut hiukan takkuinen, joten panokset otteluun olivat kovat. Kumpikin joukkue lähti otteluun vain voitto tähtäimessään.

 

Pallokissat siirtyi 0-2 johtoon jo ensimmäisen 13 minuutin aikana. Ensimmäisen maalin viimeisteli Aino Kröger rangaistuspotkusta. Kuopiolaisten toinen maali syntyi vain pari minuuttia edellisen jälkeen Kaisa Kotkan tykistä aivan maalin edustalla. Nuori vantalaisjoukkue näytti tässä vaiheessa henkistä kovuuttaan ja aloitti takaa-ajon. Ensin viimeistelyssä onnistui laitapuolustajan tontilta nousuja tehnyt Aino Martikainen tarkalla vasemman jalan sijoituksella taka-alakulmaan. TiPS:in tasoituksen teki boksin sisältä Nora Lehto ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Syöttäjänä Jenna Topra. Tauolle lähdettiin tasalukemissa 2-2.

 

Toisella puoliajalla TiPS:illä oli runsaasti maalipaikkoja, joukkue osoitti hienoja yksilösuorituksia ja läpiajoja, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Pallokissojen maalilla Nea Laitila pelasi erinomaisesti torjuen muutaman lähes varman maalin. Pallokissat onnistui toisella puoliajalla ensin malinteossa. Toppari Janni Mönkkönen puski pallon sisään Kaisa Kotkan kulmapotkusta. Johtomaalinsa jälkeen Pallokissat siirtyi puolustusvoittoisempaan ryhmitykseen ja vaihtoi viiden pelaajan alakertaan. TiPS lähti takaa-ajoon, ja nuori joukkue osoitti toisen kerran saman ottelun aikana henkisen kovuutensa. Takaa-ajo tuotti lopulta tuloksen, vaikkakin jälleen kerran vasta lisäajalla, kun kärkeen nostettu toppari Emmi Siren sai oikea-aikaiseen pystyjuoksuunsa pitkän syötön Oona Sireniltä.

 

Lopputulos Tikkurilassa 3-3, ja ottelussa yhteensä kuusi eri maalintekijää.

 

Joukkueiden parhaat pelaajat palkittiin Hoo-Hoo liikelahjojen lahjoittamilla pakinnoilla. Parhaina palkittiin Pallokissojen Paula Auvinen ja TiPS:in Ronja Isokääntä.

 

TiPS Naisilla on nyt edessään kolmen viikon ottelutauko. Neljä joukkueen pelaajaa lähtee TU-17 maajoukkueen mukana EM-lopputurnaukseen Latviassa. Tsemppiä turnaukseen Joanna Tynnilä, Emmi Siren, Oona Siren ja Jenna Topra.  Ilves- ja JyPK-ottelut on siirretty pelattavaksi myöhemmin kauden aikana. TiPS-Ilves pelataan 8.8. ja JyPK-TiPS 1.8.

 

Seuraavan kerran vihreä haastaja nähdään kauden toisessa derbyssä 26.5. vastustajana PK-35 Vantaa.

 

 

https://www.palloliitto.fi/ottelu/973516