Pelasin TiPS:n naisten joukkueessa  1970- ja -80-luvulla ja olen seurannut Tikkurilan liikuntapuiston kehitystä siitä lähtien. Pukuhuoneet ja hygieniatilat ovat edelleen samanlaisia kuin silloin, siis noin 40 vuotta sitten. Puiston käyttäjämäärä on lisääntynyt ja nykyisin liikuntapuiston jalkapallokenttiä käyttää noin 1200 Tipsiläistä 3-vuotiaasta senioritasoon asti. Viikoittain kenttiä ja halleja käyttää lähes 4000 pelaajaa.


Kysely liikuntapuiston käyttäjille

Kysyin liikuntapuiston jalkapallokenttien käyttäjien mielipiteitä nettikyselyllä 1.-8.3.2017 välisenä aikana. Käyttäjät saivat vastata nimettömänä ja mukana oli myös avoimia kysymyksiä, jotta käyttäjät saivat kertoa omia ideoitaan siitä, miten puistoa voisi kehittää.


Kyselyyn pääsi TiPS:in ja Facebook.com/pallasvuoriitta sivujen kautta. Kyselyyn vastasi viikon aikana 120 puiston käyttäjää.


Kyselyn tulokset

Kyselyyn vastanneista 65,8% oli pelaajien vanhempia ja 22,5% pelaajia. Suurin osa käyttäjistä tuli puistoon autolla 75% ja seuraavaksi suurin ryhmä oli pyöräilijät 11,7 %.


Lähes 70% käyttäjistä koki, että liikenteen väylät puistoon olivat sujuvat ja turvalliset, mutta noin 1/3 osa vastaajista koki kulkuväylien olevan turvattomia. Käyttäjillä oli muun muassa seuraavia parannusehdotuksia: ”Teboilin risteys on aika kamala. Nuolivalot kääntyville jolloin pienet pyöräilijät eivät mene auton kanssa samaan aikaan” ja  ”Todella vaarallinen  valoristeys vieressä. Uusi tien ylitys jalankulkijoille kuplan kohdilta”.


Liikuntapuiston puku- ja WC-tiloja käytti vastanneista 81,7% ja he toivoivat, että pukutilat ajanmukaistettaisiin ja että ne olisivat ainakin siistit. Tässä muutama avoin vastaus ”Siistimmät penkit joista ei saa tikkuja ja vessojen uudistus”, ”Tiloja ei riitä kaikille käyttäjille”, ”Nykyinen haisee ja on kylmä + epäsiisti”.


Tikkurilan liikuntapuisto tarjoaa hyvät ympärivuotiset jalkapallon harjoitteluolosuhteet 42,7% käyttäjien mielestä ja 55,6% mielestä olosuhteet eivät ole hyvä. Käyttäjät kertovat, että puistossa olisi ”Tarve toiselle talviaikaan katetulle kentälle.” ja ”Kupla kaipaa ehostusta”.


Käyttäjät olivat myös halukkaita monipuolistamaan puiston tarjontaa. Kahvila-/ravintola-palveluja toivoi 55,5% ja odotustiloja toivoi lähes 22% käyttäjistä. Lisäksi käyttäjät toivoivat, että tekonurmen lämmitys toimisi ja että alueelle rakennettaisiin toinen kuplahalli, koska nykyinen on huonossa kunnossa. Muita toivomuksia olivat muun muassa: ”Perusvarusteita myyntiin. Säärisuojat, teipit ja miksi ei vaikka valmistajien kanssa showroom tyyppistä ratkaisua missä voisi testata ja ostaa kenkiä”., ”Futisharrastajille lämmittelymahdollisuus, nyt esim. pikkutekiksellä ei juuri ole tilaa lämmitellä ennen omaa vuoroa”.  


Lisäksi liikuntapuiston käyttäjät toivoivat lisää liikuntamuotoja, joista kolme suosituinta oli: minifutis stadion 62,7%, palloseinä 58,2% ja kuntoiluvälineet 57,3%. Avoimissa vastauksissa ehdotettiin seuraavia parannuksia puistoon: ”Omatoimiseen harjoitteluun sopivaa tilaa ja siihen tarvittavia välineitä.”, ”Nurmi- ja hiekkakentät tekonurmiks.”, Padel kenttä voisi olla kova. Padel on yksi nopeimmin kasvavia lajeja ja käyttöaste PK-seudulla taitaa lähennellä 100%.  Paremmat valmiudet ympärivuotiseen harrastamiseen.”


Kyselyn kaikki tulokset ovat luettavissa Facebook.com/pallasvuoriitta sivulla.


Maakuntauudistusten jälkeen kunnat vastaavat edelleen muun muassa liikuntapalveluista ja koulutuksesta, mutta he voivat kehittää palveluita yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Liikunta vaikuttaa asukkaiden elämänlaatuun ja viihtyvyyteen. Liikunta on myös hyvä harrastus ja se toimii ehkäisevänä terveydenhoitona meille kaikille. Tikkurilan liikuntapuisto sijaitsee keskeisellä paikalla ja se pitäisi uudistaa, niin että jatkossa se palvelee kasvavaa ja eri-ikäistä asukasmäärää nykyistä tehokkaammin.


Riitta Pallasvuo

Yrittäjä

Vaaliehdokas (kok.)


Kuva: stadionbongari.wordpress.com

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​