11 vuoden taistelu tuotti vihdoin tulosta ja TiPS selviytyi parhaana lohkovoittajana suoran nousijan paikalle miesten Kakkoseen. Aiempina kausina on käyty lähelläkin, mutta täpärästi jääty noususta.

TiPS-kausi alkoi tammikuussa uuden valmentajan alla, kun Antti-Ville Sepälle saatiin uusi aisapari. Mäntsälästä Tiksiin saapui Sami Salo, joka teki heti selväksi, että hommaa tehdään kunnolla tai ei ollenkaan. Tammikuussa painettiin lenkkiä pakkasissa, mutta jengiä kiinnosti olla kondiksessa ja suupielet osoittivat ylöspäin. Töitä oli painettava ja tähän joukkue sitoutui.

Kauden alla pelaajaliikennettä oli niin ulos kuin sisäänpäinkin. Isoja nimiä karkasi takaisin kotikonnuille, mutta yhtä lailla saatiin paluumuuttajia ja täysin uusia kasvoja jengiin. Myös Aven ja Samin kemia valmennuksessa näytti toimivan ja vastuu saatiin jaettua hyvin. Talviliigassa kaatui muutama Kakkosenkin jengi ja peli näytti ajoittain ihan hyvältä, mutta oli selvää, että pelisuunnitelma oli vielä hakusessa. Myös futisforumilla käytiin kiivasta keskustelua siitä, että onko TiPS vajonnut omasta tasostaan ja olisiko mahdollisesti hanskat heitetty tiskiin.

Kausi alkoi voitolla, mutta sen jälkeen pistemenetyksiä tuli kolmessa matsissa neljästä. Harmittavia tasureita putoamiskamppailuun ennakoituja jengejä vastaan söi itseluottamusta. Oli selvää, että myös jengin sisällä hieman kuohui ja kemiat rakoilivat. Kärkikin tuntui jo karkaavan, vaikka kautta oli takana vasta viisi peliä. Interiä vastaan pelatun 2-2 tasurin jälkeen treeneissä keskityttiin hetkeksi vain hauskanpitoon ja tuntui, että fiilis lähti nousuun. Suurin käännekohta nähtiin kuitenkin jo seuraavassa matsissa, johon TiPS vaihtoi formaationsa vaativaan 3-4-2-1 muotoon. Kärjessä kiikkunut LPS kaatui selkein lukemin ja kasvot oli pesty. Tämän jälkeen löytyi kaverit oikeille mestoille ja peli-ilo oli palannut. Mestaruus-junalle ei löytynyt pysäyttäjää. Tästä kertoo esimerkiksi syyskausi, jonka aikana TiPS piti maalinsa puhtaana 7 matsia putkeen. Myöskin ainoa pistemenetys syyskaudella koettiin toiseksi sijoittuneen Hopsin vieraana, kun pisteet tasattiin.

Päävalmentaja Sami Salolta kysyttäessä mestaruuden saloista, oli sävel selkeä:
”Joka jätkä sitoutui kovaan duuniin ja se palkittiin. Jengi painoi duunia niin auringossa kuin pakkasessakin, eikä kenenkään suupielet painuneet alaspäin. Pelaajat ja joukkue kehittyivät pitkin kautta, joten oli selvää, että pelikin kehittyi. Suurimpana onnistumisena pidän kuitenkin joukkuehenkeä. Jengi pelasi toisilleen ja kaveria autettiin. Vaikka loukkaantumisiakin tuli kauden mittaa, saimme ne paikattua laadukkailla pelimiehillä, jotka omaksuivat joukkueen arvot. Koko porukka oli mahtava ja jokainen jengissä oli yhtä tärkeä huoltajasta päävalmentajaan. Nostan hattua koko porukalle, tämän tulemme muistamaan ikuisesti.”

TiPS haluaa kiittää kaikkia kaudella 2022 mukana olleita. Kannustus läpi kauden on ollut huikeaa ja eritysmaininta 01300 Crewille, joka on tunnelmasta pitänyt huolen vierasmatseissakin. Myös junnujen tuki on ollut korvaamatonta ja toivomme näkevämme teistä kaikki ensi kaudella uusissa ympyröissä Kakkosessa. Yhteistyökumppaneille kiitos toiminnan tukemisesta, joten pelaajat ovat saaneet keskittyä olennaiseen. Tukea, kannustusta ja kannatusta tullaan tarvitsemaan ensi kaudella entistäkin enemmän!

TiPS Edustus kiittää ja vetäytyy hetkeksi ansaitulle lomalle. VAMOS.

IG: @tips_edustus

 

Valmentajaa TU12/TU13 joukkueeseen

Haemme apuvalmentajaa U12/U13 tyttöjen joukkueeseen. Joukkue harjoittelee neljästi viikossa Tikkurilan urheilupuistossa ja joukkueessa toimii vastuuvalmentajana pitkään seurassa ja ryhmässä toiminut Katri Toivonen. Ryhmään haetaan apuvalmentajaa,

Lue lisää »KAUSIKORTIT
MYYNNISSÄ!

Tule mukaan tukemaan suomalaisen jalkapalloilun tulevia lupauksia, nauti jäseneduista ja saa ilmainen sisäänpääsy edustusjoukkueiden otteluihin. Kausikortista 10€ junioritoimintaan!

Tule mukaan!

TIKKURILAN PALLOSEURA

JALKAPALLOA VIHREÄLLÄ SYKKEELLÄ!

FANIKAUPPA

Tue seuraa ja pukeudu tyylikkäästi!​